Γλέντι για κάθε γούστο και ηλικία έχει η αυριανή ημέρα στη Χαλκιδική. Σύλλογοι και ιδιώτες ετοιμάζουν τα πάντα για την Τσικνοπέμπτη που επιτάσσει τσίκνισμα, ψητά εδέσματα και ποτό. Σας προτείνουμε μερικές εκδηλώσεις από τις προγραμματισμένες, και εσείς διαλέγετε πού και πώς θα το… κάψετε!

 

Με ζωντανή μουσική, πολλές εκπλήξεις αλλά και δώρα θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στο χωριό του Παρθενώνα, στον δήμο Σιθωνίας. Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΠΑΡΘΕΝΩΝ 1985” διοργανώνει μία μεγάλη εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 16.00μμ στην περιοχή Χωράφα. Φαγητό, ποτό και διασκέδαση στην Τσικνοπέμπτη της Χωράφας, υπό τη συνοδεία της ορχήστρας του Γιώρα (ορχήστρα Κρήνης)!

Tsiknopempti on Earth ονόμασαν την εκδήλωση που διοργανώνουν για αύριο, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου “η Βουρβουρού“. Οι tsiknoaliens, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσει το γλέντι του “τσικνίσματος” στις 19.00μμ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Μικροί και μεγάλοι θα γλεντήσουν σε αποκριάτικους ρυθμούς, απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα.

Με ζωντανή μουσική, χορό και ένα ξέφρενο γλέντι θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στον Άγιο Παύλο με τον χορό που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να “φορέσουν” την πιο εορταστική τους διάθεση και να γλεντήσουν με την καρδιά τους! Η εκδήλωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο κατάστημα “Ο κόκκορας το έσκασε”, θα ξεκινήσει στις 20.00μμ.

Στο ΚΑΠΗ των Νέων Μουδανιών, με ένα παραδοσιακό γλέντι, θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη τα μέλη του. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να γλεντήσουν, να χορέψουν και να ανταλλάξουν ευχές. Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι.

Μία ιδιαίτερη βραδιά Τσικνοπέμπτης διοργανώνεται φέτος στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Ο σύλλογος γυναικών της περιοχής ετοιμάζει τον αποκριάτικο χορό γυναικών! Οι ενδιαφερόμενες δίνουν ραντεβού για τσίκνισμα στις 21.00μμ, σε κεντρική ψησταριά της περιοχής. Θα διασκεδάσουν με τα τραγούδια της Γιάννας Πασά και του Χρήστου Χήνου, τους οποίους θα συνοδεύσει με το κλαρίνο του ο Κυριάκος Παπαλάγκας.

Ζωντανή μουσική, σουβλάκια και άφθονο ποτό θα περιλαμβάνει το αποκριάτικο πάρτι που διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη ο Σύλλογος Ελαιοχωρίων στη Χαλκιδική. Το κάλεσμα είναι για τις 20.00μμ στην αίθουσα του συλλόγου και βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος είναι να έρθει μασκαρεμένος! Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα αξέχαστο βράδυ Τσικνοπέμπτης με κέφι, ωραία μουσική και πολύ χορό!

Φωτιά θα πάρουν οι ψησταριές την Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία της Αφύτου.  Ο Σύνδεσμος Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αφύτου καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στο γλέντι που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αφύτου για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης. Μουσική, φαγητό και χορός θα πρωταγωνιστήσουν για άλλη μια χρονιά, συνοδευόμενα από κέφι και καλή διάθεση.

“Ψήσου, ντύσου και έλα” είναι το σύνθημα του δραστήριου Συλλόγου Νεολαίας Παλαιοχωρίου, ο οποίος διοργανώνει ένα μεγάλο γλέντι για την Τσικνοπέμπτη, στην πλατεία του χωριού.  Νεολαίοι και μη, καλούνται να δώσουν δυναμικό παρών στην πρώτη διοργάνωση του συλλόγου, που έχει σκοπό να φέρει κοντά μικρούς και μεγάλους, συγχωριανούς και κοντοχωριανούς. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12.00μμ στην πλατεία του χωριού. Το κοινό θα διασκεδάσουν οι dj sugar και papanik.

Σε μία ατέλειωτη ψησταριά θα μεταμορφωθεί την Τσικνοπέμπτη η πλατεία στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής! Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σχολείου της περιοχής διοργανώνει το πρώτο γλέντι του καρναβαλιού, παρέχοντας άφθονο τσίπουρο, κρασί αλλά και κάρβουνα! Οι συμμετέχοντες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί με την καλή τους διάθεση και τα απαραίτητα εδέσματα ώστε να τα ψήσουν στην πλατεία της περιοχής στις 16.00μμ!

Το πρωί της Τσικνοπέμπτης θα δοθεί το σήμα για την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού στα Σήμαντρα! Μαθητές των σχολείων της περιοχής και όχι μόνο, θα συγκεντρωθούν στο κιόσκι των Σήμαντρων στις 11.00πμ για να κηρύξουν την έναρξη του καρναβαλιού, φορώντας τις πιο ευφάνταστες στολές! Παρουσία του δημάρχου Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά, την Τσικνοπέμπτη θα ξεκινήσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης θα περιλαμβάνει ψήσιμο στο κιόσκι και φυσικά άφθονο φαγητό και ποτό!

Με μουσική, χορό, άφθονα εδέσματα και κρασί θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη στις Καλύβες, στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών “Μηκύβερνα“. Σύμφωνα με τους διοργανωτές “Η Κατσαμάκα θα γυρίζει από το πρωί σε όλο το χωριό”! Τα χορευτικά τμήματα των Καλυβών θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα τους στις 19.30μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Καλυβών ενώ στη συνέχεια, στις 20.30μμ, την σκυτάλη θα λάβει η ορχήστρα Χατζούδη. Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για δωρεάν λουκάνικο και κρασί για όλους!

Στην κεντρική πλατεία του Πολυχρόνου θα γιορτάσουν αύριο την Τσικνοπέμπτη οι διοργανωτές του καρναβαλιού στο Πολύχρονο Χαλκιδικής. Κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής καλούνται να συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι που θα στηθεί στην περιοχή, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για το 36ο Καρναβάλι του Πολυχρόνου! Το ραντεβού έχει οριστεί για τη μία το μεσημέρι (13.00μμ) στην πλατεία του χωριού όπου 7μελής ορχήστρα θα διασκεδάσει με τις μουσικές της τους συμμετέχοντες. Άφθονο κρασί και σουβλάκια θα διατεθούν στη διάθεση του κοινού! Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυχρόνου και της ΚΕΔΗΚ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κασσάνδρας.

Στις 12.00μμ θα ξεκινήσει το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, μία διοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Καλλιθέας “Μάλτεπε”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φαγητό, κρασί, χορό και τραγούδι με την συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο τραγούδι η Πέννυ Βρυώνη, ο Θάνος Πατραλέξης στο τραγούδι και την κιθάρα και ο Μάκης Μιχαλακάκης στο μπουζούκι. Θα συμμετέχουν όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου! Το ραντεβού έχει οριστεί στο πάρκο του Αγίου Νικολάου.

Φέτος την Τσικνοπέμπτη “πάμε πλατεία”, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Κασσάνδρα“, ο οποίος διοργανώνει ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία της Κασσάνδρειας στη Χαλκιδική! Στις 14.00μμ ξεκινά γλέντι με σουβλάκια, λουκάνικα και άφθονο κρασί! Οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν με το μουσικό πρόγραμμα που θα επιλέξει dj ενώ θα παρουσιαστούν και latin χοροί από ομάδες της περιοχής. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Κασσάνδρα” θα βραβεύσουν την καλύτερη μεταμφίεση!