Της Μορφούλας Ντέμπλα  

Η σειρά «Μάγισσα» έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και ο «Κοσμάς Βρώτσος» είναι ένας από τους χαρακτήρες της σειράς που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να αγαπηθούν αρκετά από τους τηλεθεατές.

Ο Κοσμάς, πειρατής και φρούραρχος των Λασκαραίων είναι ένας άγριος τύπος εκείνης της εποχής, του 1817, αλλά είναι ηθικός και έχει αξίες, μπορεί να θυσιαστεί για τα αφεντικά του – και δεν είναι τόσο άγριος όσο δείχνει, έχει ευαισθησίες.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο αγαπητός σε όλους ηθοποιός Θεοδοσης Φυλακτός μίλησε στο XalkidikiPolitiki για τον τόπο καταγωγής του, για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές και την αγάπη του για την υποκριτική, την καλλιτεχνική του διάσταση, τον ρόλο του στην Μάγισσα, αναφέροντας παράλληλα τα μελλοντικά του σχέδια και τα όνειρα του.

Ο Θεοδόσης Φυλακτός είναι 33 ετών και κατάγεται από τη Συκιά: «Κατάγομαι από την Συκιά Χαλκιδικής, ο πατέρας μου ήταν γιατρός και δήμαρχος στον δήμο Τορώνης. Λόγω της δουλειάς του αναγκαζόμασταν να μετακινούμαστε σε διάφορα μέρη και έτσι δεν είχαμε ένα σταθερό μέρος ως τόπο κατοικίας», αναφέρει.

Μιλώντας για τις σπουδές του και την ενασχόληση του με την υποκριτική ο ίδιος δηλώνει: «Σπούδασα Φυσιοθεραπεία και αμέσως μετά γράφτηκα σε μια δραματική σχολή, καθώς ήταν ένα όνειρο που έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Η υποκριτική μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από πολύ μικρή ηλικία, από τότε που ήμουν μικρός και η μητέρα μου με πήγαινε σε διάφορες παιδικές παραστάσεις. Γενικότερα είχα ένα πάθος με την τέχνη, επηρεασμένος από της μητέρας μου τον οικογενειακό κύκλο που οι περισσότεροι της συγγενείς ήταν καλλιτέχνες».

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην δραματική σχολή το 2014, ο νεαρός ηθοποιός άρχισε να παίζει σε διάφορες παραστάσεις στο θέατρο, μέχρι που η τηλεοπτική σειρά Μάγισσα του χτύπησε την πόρτα και τον έφερε στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης: «Τελειώνοντας τις σπουδές μου από την δραματική σχολή, ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις, μέχρι που με πήραν -ύστερα από δυο οντισιόν- στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 η Μάγισσα!», είπε φανερά ενθουσιασμένος, ενώ παραδέχθηκε πως όλο αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενε, καθώς όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: «όντως ήταν κάτι απρόσμενο, θέλω να πω δεν περίμενα ότι θα με πάρουν, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα στείλει πάμπολλα βιογραφικά, όπως κάνουμε άλλωστε όλοι οι ηθοποιοί. Το συνειδητοποίησα όταν πήγα να υπογράψω και μπορώ να πω με σιγουριά πως ενθουσιάστηκα!».

Για τον ρόλο που έχει στην σειρά και αν ο ίδιος μοιάζει με τον τηλεοπτικό Κοσμά Βρώτσο αποκάλυψε: «Ήταν ένας διαφορετικός ρόλος για εμένα, καθώς στο θέατρο συνήθιζα να παίζω τον “καλό”. Στην μάγισσα υπάρχουν σκοτωμοί, μαστιγώματα, κυριαρχεί η βία. Σίγουρα ο Θεοδόσης δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με τον ρόλο που υποδύεται, όμως υπάρχουν κοινά στοιχεία με τις εικόνες, τις εμπειρίες μου, τους ανθρώπους που έχω μελετήσει κ.τ.λ. Τον ρόλος μου τον έχω αγαπήσει. Πολλά από αυτά που υποδύομαι τα έχω παρακολουθήσει στη σχολή και μου φαίνονται οικεία. Μου αρέσουν τα εξωτερικά γυρίσματα στη Μάγισσα και έχω κάνει εικόνα πως θα ήταν να ζούσα σε εκείνη την εποχή».

Για την συμμετοχή του στην σειρά και την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του -ειδικά των συγγενικών του ανθρώπων από τη Χαλκιδική- ο Θεοδόσης Φυλακτός γνωστοποιεί πως έχει εισπράξει τεράστια αγάπη και θετικά σχόλια από πολύ κόσμο: «Δεν το συζητώ η αγάπη του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Όλοι έχουν χαρεί με την συμμετοχή μου στην Μάγισσα και όταν οι θείοι μου από τη Χαλκιδική έμαθαν πως θα συμμετάσχω στην σειρά καταενθουσιάστηκαν. Φανταστείτε ότι δέχθηκα τηλέφωνα και από παλιούς μου συμμαθητές στον Πολύγυρο που τους έζησα για πολύ λίγο, μιας και εκεί μείναμε δεν μείναμε ένα εξάμηνο όταν ο πατέρας μου ήταν γιατρός».

Για την καλλιτεχνική του διάσταση, την αγάπη του για την ζωγραφική, τα τατουάζ και την δημιουργία ενδυμάτων με δικό του brand ο Θεοδόσης γνωστοποιεί: «Ζωγραφίζω από πολύ παλιά, φτιάχνω διάφορους πίνακες και κάποια στιγμή θα τους εκθέσω. Επίσης ασχολούμαι συστηματικά με τα τατουάζ έχω δημιουργήσει σε περιορισμένη έκδοση T-shirts, exclusive τζάκετ και κάλτσες, με το δικό μου brand, φ/1618».

Τέλος όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια και αν επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής του την Συκιά δηλώνει: «Θα ήθελα να παίξω ξανά στην τηλεόραση και ελπίζω ότι κάθε δουλειά θα μου δίνει μία καινούρια “τροφή” για να ψάχνω, να βγάζω κάτι διαφορετικό και νέο για τον ρόλο. Την Συκιά και γενικά την Χαλκιδική την επισκέπτομαι πάντα με την πρώτη ευκαιρία. Εκεί είναι οι συγγενείς μου, αρκετοί φίλοι μου και αγαπημένα πρόσωπα. Τα καλοκαίρια ειδικά, δεν θα μπορούσα να λείπω από εκεί, από τις μαγικές παραλίες και αυτό το υπέροχο φυσικό κάλλος που προσφέρει ο τόπος μου!».