Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, στενές και προσωπικές επαφές του Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Μαλλίνη με Υπουργούς της Κυβέρνησης στα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα και ιδιαίτερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο ανακοινώνεται η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδότησης του Δήμου Σιθωνίας μέσα από το πρόγραμμα «Φυσικών Καταστροφών, Πρόληψης και Διαχείρησης Κινδύνων» με το ποσό των 800.000 ευρώ, όσον αφορά την αποκατάσταση ζημιών που προήλθαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν με σφοδρότητα την περιοχή του Δήμου Σιθωνίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη ουσιαστικά χρηματοδότηση που πέτυχε ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαλλίνης, μιας και πρόσφατα από το ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος Σιθωνίας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Φανερά ικανοποιημένος και απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Δήμο μας, τον Δήμο Σιθωνίας με την ανακοίνωση πρόθεσης της δεύτερης χρηματοδότησης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία. Δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε έντονα την προσπάθεια, διεκδικώντας πόρους χρηματοδότησης και ένταξης καινούριων έργων, τα οποία αν μη τι άλλο θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και στην προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων. Να είναι λοιπόν σίγουροι οι Σίθωνες ότι είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους με διαρκή αγώνα και σωστή διαχείρηση των δημοσίων οικονομικών» ανέφερε ο κ. Μαλλίνης, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο για την άριστη συνεργασία που αναπτύσσεται και από τις δυο πλευρές.