Παραδόθηκε σήμερα στις Αρχές, ο 52χρονος που καταζητούνταν επειδή μαχαίρωσε έναν 65χρονο μάγειρα στη Θεσσαλονίκη, λίγο καιρό πριν.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο 52χρονος μαζί με τον δικηγόρο του παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθη. Υπενθυμίζεται πως κατηγορείται ότι μαχαίρωσε έναν 65χρονο μάγειρα σε ουζερί στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης στην κοιλιά, για μία μερίδα κοντοσούβλι, για την οποία ο κατηγορούμενος έκανε παράπονα.

Μετά το περιστατικό ο 65χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε, ενώ ο 52χρονος είχε διαφύγει και αναζητούνταν από τις αρχές. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. 

Το χρονικό της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Όλα συνέβησαν στο μαγαζί, όταν ο δράστης, που ήταν και θαμώνας στο ουζερί, σηκώθηκε έξαλλος από τη θέση του και άρχισε να ζητάει εξηγήσεις από τον μάγειρα για την μερίδα κοντοσούβλι που του είχε σερβίρει. Τα επόμενα δευτερόλεπτα εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού. «Έρχεται ένας πελάτης, ήταν τύφλα, είχε πιει πάρα πολύ. Μου λέει “θέλω ένα κεφαλοτύρι, μία πατάτα και ένα κοντοσούβλι χοιρινό”. Όπως τα πάω αυτά και τα σερβίρω μου λέει “το κοντοσούβλι σημερινό είναι; Γιατί δεν το βλέπω”. Επιμένω “είναι φρέσκο’”, διότι εγώ δεν σερβίρω τέτοια πράγματα, με την γαρνιτούρα με τα πάντα. Στρώνω κιόλας, τα σερβίρω, του λέμε “καλή όρεξη”. Μετά αρχίζει να μου βρίζει την μάνα μου. “Μην μου λες ψέματα’“», ανέφερε o 65χρονος  σε εκπομπή του Alpha.

«Μου λέει “είναι παλιό, δεν είναι σημερινό“. “Φίλε δεν σερβίρω χθεσινό” είπα. Μου το δίνει το πιάτο, το ακυρώνω αυτό, τρώει πατάτες, τρώει και το κεφαλοτύρι, και λέω “κοίταξε να δεις, την μάνα μου δεν μπορείς να την βρίζεις, να σταματήσουν λίγο αυτά τα πράγματα γιατί είμαι 65 ετών και εσύ είσαι 53 με 55, να σέβεσαι. Εδώ είναι μαγαζί και δεν θέλω να με προσβάλλεις γιατί σε ακούν και άλλοι”», τόνισε προσθέτοντας πως δεν μπορούσε να του ξεφύγει.

Όπως υποστηρίζει αρχικά ο πελάτης του επιτέθηκε με ένα πιρούνι. Αμέσως μετά όμως πήρε το μαχαίρι και του το κάρφωσε στην κοιλιά: «Σηκώνεται αυτός, παίρνει το πιρούνι. Η κυρία που έχει το μαγαζί του πιάνει το χέρι. Με το άλλο χέρι, το δεξί, πιάνει το μαχαίρι και με χτυπάει στην κοιλιά, δεξιά». Ο 65χρονος μάγειρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο και οι γιατροί τον οδήγησαν στο χειρουργείο: «Εγώ νόμιζα με χτύπησε με το πιρούνι. Πάω στο τραπέζι και βλέπουμε αίματα στο μαχαίρι, Ο δράστης ανέβηκε σε μηχανάκι και έφυγε».

πηγή lifo