Ψυχή του έθνους και τρόπο έκφρασης της νεολαίας ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα βίας, χαρακτήρισε τον πολιτισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που παρακολούθησε στα Ν. Μουδανιά τη θεατρική παράσταση Ροζ Μολότωφ.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό βρίσκουν σε αυτήν την ενασχόληση τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις οικονομικής δυσπραγίας, αρνητικών προτύπων του διαδικτύου αλλά και τις χρονίζουσες επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν τη μητέρα του με τη Χαλκιδική, την οποία ο ίδιος γνώρισε ως παιδί, αλλά έκτοτε δεν βρέθηκε ξανά στο νομό. Η μητέρα του, όπως είπε, ως απόφοιτος του ΑΠΘ διατηρεί σχέσεις με φίλους και παλαιούς συμφοιτητές και επισκέπτεται τακτικά τη Χαλκιδική τα καλοκαίρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για μεγάλη περιοδεία στο νομό τόσο πριν από τις Ευρωεκλογές, όσο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για τον τουρισμό στο νομό ο κ. Κασσελάκης μίλησε για επιλογές στρατηγικών προβολής σε συνδυασμό με προϊόντα της Θεσσαλονίκης όπως η κρουαζιέρα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε τη διαπίστωση ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή έχουν μείνει πίσω στο κομμάτι του τουρισμού, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την εκδήλωση ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς χαιρέτισε την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην παράσταση και δήλωσε: «Είναι σημαντική  η δουλειά που γίνεται μέσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, όπου οι συμμετέχοντες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό το βλέπουμε στις εξαιρετικές παραστάσεις που ανεβάζουν. Εμείς είμαστε πάντα αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες».