Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά και τον Γεώργιο Βαφειάδη, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βαφειάδης ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αγωγός μεταφοράς νερού από φράγμα Πορταριάς σε υφιστάμενη δεξαμενή άρδευσης», προϋπολογισμού 965.000,00€, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (Συγχρηματοδοτούμενο από ΕΓΤΑΑ της Ε.Ε. και Εθνικούς Πόρους).

Το έργο αφορά στην ενίσχυση – αναβάθμιση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου της Κοινότητας Πορταριάς, για την κάλυψη των αρδευτικών του αναγκών, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου με την κατασκευή ενός αντλιοστασίου, πλησίον του υφιστάμενου φράγματος Πορταριάς, καθώς και καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς αρδευτικού ύδατος από το φράγμα Πορταριάς, το οποίο βρίσκεται βόρεια του ομώνυμου οικισμού, στην υφιστάμενη δεξαμενή, που βρίσκεται ανατολικά του οικισμού (θέση Βατσινιά). Ο αγωγός μεταφοράς έχει μήκος 2.374m.

Ο ετήσιος όγκος νερού του φράγματος που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του αρδευτικού δικτύου είναι της τάξης των 200.000 – 250.000m3.

Στόχος του έργου αποτελεί η ενίσχυση – αναβάθμιση της άρδευσης 3.500 στρεμμάτων καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής (2.500 στρέμματα ελαιόδεντρων και 1.000 στρέμματα βερίκοκων).

Επιπλέον, προβλέπεται η αντικατάσταση του αρχικού τμήματος του υφιστάμενου αγωγού άρδευσης από τη δεξαμενή (θέση Βατσινιά) προς την αρδευόμενη έκταση, με νέο αγωγό, συνολικού μήκους 400m.

Ακόμη και για τη μέτρηση αφενός της παροχής ύδατος που μεταφέρεται από το προτεινόμενο αντλιοστάσιο στην υφιστάμενη δεξαμενή και αφετέρου από την υφιστάμενη δεξαμενή προς το υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης προβλέπεται η τοποθέτηση δύο (2) μετρητών παροχής μηχανικού τύπου (υδρομετρητών).