Τη μεγαλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών ετοιμάζουν οι κάτοικοι στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα για το φετινό, επετειακό καρναβάλι, το οποίο συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια διοργανώσεων.

Το αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα), με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, αφού γιορτάσουν τα Κούλουμα το πρωί με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα ετοιμαστούν για το καθιερωμένο πλέον καρναβάλι, με το σήμα εκκίνησης να δίνεται στις 14.00 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρει στο xalkidiki politiki, ο Σωτήρης Μιστιλίδης Πρόεδρος της Κοινότητας Σημάντρων, φέτος θα υπάρχουν 10 άρματα και πολλά πεζοπόρα τμήματα, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί τη Δευτέρα, ανάλογα με τις συμμετοχές. Στο φετινό καρναβάλι, σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε μεταμφιέσεις εμπνευσμένες από όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Δεν θα λείπουν στολές που δημιουργήθηκαν λόγω της πολιτικής επικαιρότητας, θα πρωταγωνιστήσουν καρναβαλιστές που σατιρίζουν την ειδησεογραφία και φυσικά συμμετοχές που θα προτιμήσουν κλασικές επιλογές οι οποίες κάνουν την εμφάνιση τους σχεδόν σε κάθε διοργάνωση.
Σύμφωνα με τον κύριο Μιστιλίδη το Καρναβάλι των Σημάντρων αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι των αποκριάτικων εκδηλώσεων το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες από τη Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Οι προετοιμασίες σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησαν τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα και πρόκειται για μία διαδικασία στην οποία συμμετέχει όλη η Κοινότητα, μικροί και μεγάλοι. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης όπως λέει, είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και των εθελοντών. Όλοι έχουν βοηθήσει ώστε να προβληθεί ένα υπερθέαμα με πολλές συμμετοχές το οποίο θα διαφημίσει την περιοχή και θα προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες.
Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, τα μέλη του Συλλόγου Καρναβαλιστών Σημάντρων θα ξεκινήσουν την προετοιμασία της κεντρικής πλατείας και θα ετοιμαστούν για να υποδεχθούν τον κόσμο με σαρακοστιανά εδέσματα. Την σκυτάλη θα λάβουν το μεσημέρι οι καρναβαλιστές και το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, της οποίας θα ηγείται η βασίλισσα του καρναβαλιού Αναστασία Γιούσεφ. Το γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ!