Εξήντα… Παλιοτόμαρα ετοιμάζονται να μπουν μέσα στο γιγάντιο Μαμούθ, που είναι το άρμα τους για την Καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής στον Πολύγυρο. Οι τελευταίες λεπτομέρειες ετοιμάζονται από τα μέλη – καρναβαλιστές του άρματος, κι όπως εξηγεί η Δέσποινα Ξεφτέρη, όλοι είναι ενθουσιασμένοι.

Το άρμα Μαμούθ έχει 5μιση μέτρα μήκος και 3 μέτρα ύψος. Η ομάδα έχτιζε το καλούπι του επί 20 μέρες και επί μια εβδομάδα περνούσαν την… τρίχα του. «Κάναμε ακροβατικά πάνω κάτω και τούφα-τούφα περάσαμε το τρίχωμα με κάθε λεπτομέρεια που χρειάστηκε. Πήραμε εξοπλισμό υδραυλικού, κόψαμε ράψαμε και τη βάψαμε», περιέγραψε.

Όσο για τα Παλιοτόμαρα, περνούν το μήνυμα ότι παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και την εξέλιξη, δυστυχώς μένουμε… παλιοτόμαρα και άνθρωποι των Σπηλαίων σε πολλά σημεία της συμπεριφοράς και της ζωής μας ως προς τη νοοτροπία.

Ο Ηρακλής Ματαφτσής είναι ο καλλιτέχνης και υπεύθυνος κατασκευαστής του άρματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατασκευάσει από κάστρα και φυλακές, παλάτια, καράβια μέχρι και… μαμούθ που θα έρθουν στη φετινή παρέλαση από το 2024 π. Χ

Θυμίζουμε ότι το άρμα έχει χορηγό επικοινωνίας το Xalkidikipolitiki κι ελπίζουμε να σας διασκεδάσει.