Με μια μεγαλειώδη παρέλαση αποτελούμενη από ομάδες με άρματα και δεκάδες καρναβαλιστές, ολοκληρώθηκε το φετινό Καρναβάλι των Σημάντρων την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024.

Η μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε με την βασίλισσα του Καρναβαλιού Αναστασία Γιουσέφ και ακολούθησε με πεζοπόρα τμήματα και άρματα στην κεντρική πλατεία, δικαίωσε την φήμη του Καρναβαλιού στα Σήμαντρα και επιβεβαίωσε την δυναμική του, αφού φέτος γιόρτασε και τα 50 του χρόνια από την πρώτη φορά που ξεκίνησε, φτάνοντας σήμερα σε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη παρέλαση ήταν το αποκορύφωμα πολύμηνης δουλειάς και κόπου πολλών ανθρώπων, του δήμου Νέας Προποντίδας, της κοινότητας Σημάντρων, εθελοντών και καρναβαλιστών που δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη ένα φαντασμαγορικό, κεφάτο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μια παρουσία με ρυθμό, παλμό και κυρίως χαρά και αισιοδοξία.

«Πενήντα χρόνια καρναβάλι Σημάντρων με μια μεγαλειώδη παρέλαση καρναβαλιστών, αλλά και ένα πλούσιο τετραήμερο εδώ στα Σήμαντρα  με μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά σήμερα που ο καιρός στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας. Αυτές τις ημέρες διασκεδάσαμε, χορέψαμε και ξεφύγαμε από την καθημερινότητα», είπε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή, τονίζοντας παράλληλα την μεγάλη δουλειά που έγινε στα Σήμαντρα για το καρναβάλι από τον καρναβαλικό σύλλογο, τους εθελοντές την κοινότητα και την υποστήριξη του δήμου που όπως ανέφερε «θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να αναδεικνύει και να συμβάλει τα μέγιστα όσον αφορά την διοργάνωση αυτού!».