Οι καθυστερήσεις, λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, εξαιτίας των έργων του flyover, κακώς παρουσιάζονται σαν νομοτέλεια για τη Χαλκιδική. Υπήρξαν δεσμεύσεις που καθυστερούν, έργα κυκλικών κόμβων, για τοπική ανακούφιση, που εξαγγέλονται και δεν υλοποιούνται, καθώς και έργα που εμφανίζονται ως οραματικά, πριν από κάθε εκλογές και μετά ξεχνιούνται. Τι μας είχαν υποσχεθεί για τη Χαλκιδική;

Νέο ανισόπεδο κόμβο στο ύψος της Θέρμης για να αποσυμφορηθεί η κίνηση προς Χαλκιδική, με έξοδο και στον δρόμο για τη Γαλάτιστα. Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη είχαν εξαγγείλει νέα χάραξη για την παράκαμψη της Ραιδεστού, ενώ είχαν ανακοινώσει βαρύγδουπα και νέο δρόμο από τον Πολυγύρο μέχρι τη Νικητή. Ταυτόχρονα, ακούσαμε προεκλογικά για τον κόμβο του Αγίου Μάμα, για τους κόμβους της Νικήτης και άλλα.

Τι έχουμε σήμερα στα χέρια μας; Απολύτως τίποτα, για τη Χαλκιδική, καμία μέριμνα, καμία ωρίμαση έργου. Τι μας προτείνουν οι αρμόδιοι; Υπομονή!

Τι λέμε εμείς; Ότι πρέπει άμεσα να ωριμάσουν τα προαναφερθέντα τα έργα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να σκεφτούμε λύσεις γρήγορες κι ευέλικτες, που θα είναι εφαρμόσιμες από φέτος. Επανερχόμαστε, στο πλαίσιο αυτό σε μία πρόταση που είχαμε καταθέσει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Νέα Καλλικράτεια και τα Νέα Μουδανιά, στα πρότυπα της διασύνδεσης με την Περαία και τους Νέους Επιβάτες. Ας το εξετάσουμε, κι ίσως μειώσουμε τον κυκλοφοριακό φόρτο, τουλάχιστον για την Νέα Προποντίδα, και κυρίως για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας κίνητρα για ακτοπλοϊκό τουρισμό ημέρας στην περιοχή.