Με την γιορτή των Αγίων Θεοδώρων ξεκίνησε η άνοιξη στον Δήμο Σιθωνίας στη Χαλκιδική. 

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο ξωκλήσι, στο επίνειο του Αγίου Νικολάου  στον Όρμο Παναγιάς. Έπειτα, μοιράστηκε το “κονομικο”, παραδοσιακό έδεσμα που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι. Πρόκειται για μία συνταγή που φτιάχνουν οι ντόπιοι για να τιμήσουν την σημερινή ημέρα. Τα θαλασσινά που χρησιμοποιούνται αποτελούν προσφορά των ψαράδων της περιοχής, το φαγητό μαγειρεύεται από εθελοντές και μοιράζεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η λεγόμενη “πατινάδα” από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Νικολάου “η Βουρβουρού”. Χορεύοντας και τραγουδώντας, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής υποδέχθηκαν την καλοκαιρία και ο κόσμος ευχόμενος υγεία και καλοτυχία σε όλους, απόλαυσε τα τοπικά εδέσματα.

“Πρώτη εκδήλωση της άνοιξης, γιορτάζουμε τους Αγίους Θεοδώρους στον Όρμο Παναγιάς. Να ευχαριστήσουμε τον πολιτιστικό σύλλογο και όλους τους συλλόγους. Εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί δίπλα τους, σε ότι μας ζητηθεί, όπως και έγινε. Να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και καλή διασκέδαση.” δήλωσε κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.

“Βρισκόμαστε σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος, η δημοτική κοινότητα και ο δήμος και νομίζω και η ιδιαιτερότητα της ημέρας και η ομορφιά της περιοχής μας δίνει το προμήνυμα για την άνοιξη, το Πάσχα και το καλοκαίρι. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και να χαίρεται τις οικογένειες του.”ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας.

Παρακολουθήστε το αναλυτικό ρεπορτάζ και τις εκδηλώσεις που κατέγραψε η ομάδα του Xalkidiki Politiki.