Μία κατασκευή όπως αυτές που κοσμούν και χαρακτηρίζουν κεντρικά σημεία διαφόρων περιοχών τόσο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, τοποθετήθηκε στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μία προσφορά του πολιτιστικού συλλόγου Ν.Φλογητών, κάτι που τοποθετήθηκε για να δημιουργηθεί ένα νέο σήμα κατατεθέν, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν όμορφες φωτογραφίες οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του συλλόγου:

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Φλογητών, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα όμορφο δώρο στο χωριό μας, ένα αριστούργημα που ελπίζουμε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής. Με μεράκι και αγάπη συνεργαστήκαμε με το κο Στρατο και καταλήξαμε σ αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από το περσινό πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, εκτός από διάφορες άλλες εκδηλώσεις, αλλά και φιλανθρωπικές δράσεις που πραγματοποιήσαμε ως Σύλλογος, σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι που θα μείνει στο χωριό μας! Ελπίζουμε όλοι να φροντίσουμε ώστε να διατηρηθεί τόσο όμορφο όσο είναι τώρα και να το προστατέψουμε από βανδαλισμούς. Θα θέλαμε, τέλος, αυτή η κίνηση να αποτελέσει και ένα ορόσημο για τα 100 χρόνια προσφυγιάς, και να ανακοινώσουμε έτσι ότι ξεκινάει μια σειρά από αφιερώματα και δράσεις. Έτσι, θα θέλαμε αυτό να θεωρηθεί ως το πρώτο λιθαράκι αυτής της επετείου. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή η δράση, καθώς και τον Δήμο Ν. Προποντίδας που μας παραχώρησε τον χωρο για να τοποθετηθεί η κατασκευή μας.