Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που η Παρασκευή Δάνου, μαζί με την οικογένειά της αποφάσισαν να φέρουν άρωμα παράδοσης και εκλεκτής γεύσης μέσα στην καρδιά της Αφύτου, ακριβώς στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οικογένεια παραγωγών, που ήθελε να ασχοληθεί με κάτι δικό της, κάτι που να αγαπούσε και ήθελε να το προωθήσει στην αγορά με έναν τρόπο ξεχωριστό και αυθεντικό: “Είμαστε παραγωγοί. Παράγουμε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, ελιές και κρασί. Έτσι, το 2018 μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε έναν ιδιαίτερο χώρο που να προσφέρει τοπικά-δική μας παραγωγής προϊόντα από τη γη μας και να τα προωθούμε στην αγορά μέσω του καταστήματος μας Shop 11”, εξηγεί η κα. Δάνου για την απόφαση της οικογένειάς της να επεκταθεί σε ένα τέτοιο χώρο που εδώ και κάποια χρόνια προσφέρει παράλληλα μια μικρή πράσινη όαση μέσα στην βαβούρα και την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

Μια μυστική, καλόγουστη αυλή, γεμάτη από άνθη και φυτά είναι αυτή που κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των τουριστών που σαν επισκέπτονται την Άφυτο την αναζητούν, και με την πρώτη ευκαιρία την επισκέπτονται. Είναι αυτή η μικρή πράσινη όαση που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μέρη ξωτικά, ονειρικά, εκεί που το μυαλό ηρεμεί και αποζητά την γαλήνη και την ξεκούραση. Ένας κήπος που φιλοξενεί εκεί για πρωινό γεύμα τους πελάτες που διαμένουν στα δωμάτια Mageiras Boutique Hotel, -μιας επιχείρησης που διατηρεί η οικογένεια δίπλα από το Shop 11- και βεβαίως όσων θέλουν να δοκιμάσουν ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό με αγνά, εκλεκτά προϊόντα που φροντίζει η οικογένεια να διαθέτει πάντα στο τραπέζι. Ένα τραπέζι που τα καλοκαιρινά βράδια απογειώνεται στην αυλή και ο καθένας έχει την ευκαιρία να κάτσει και να απολαύσει το εκλεκτό κρασί, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα πιάτα από τυριά και αλλαντικά και φυσικά με τις απίθανες ελιές της οικογένειας που προσφέρει στους πελάτες της σε αυτό το τόσο καλαίσθητο περιβάλλον. Την αυλή μπορείς να την προσεγγίσεις μέσα από το κατάστημα, ενώ σε λίγο καιρό, όπως χαρακτηριστικά λέει η ιδιοκτήτρια κα. Δάνου «οι πελάτες του Shop 11 θα μπορούν να την θαυμάσουν από το γυάλινο δάπεδο, το οποίο θα έχει θέα στην κάτω πλευρά του μαγαζιού μας, δηλαδή στην all day αυλή μας!». Μάλιστα στην αυλή δεν λείπουν κάποια καλοκαιρινά event από επαγγελματίες σεφ με φαγητά που κόβουν την ανάσα και δημιουργούν μια μαγεία στον ουρανίσκο:Πολλές φορές πραγματοποιούμε κάποια  event, καλώντας καταξιωμένους σεφ στον χώρο μας και ύστερα από δικές μας προτάσεις μαγειρεύουν συνταγές τοπικές-παραδοσιακές, οι οποίες πάντα συνοδεύονται από τα προϊόντα μας που φέρουν την ετικέτα 11. Δηλαδή το λάδι μας, το κρασί μας και τις ελιές μας” , λέει η ίδια γνωστοποιώντας ότι τα προϊόντα τους φέρουν την ετικέτα 11, όπως και η επιγραφή του μαγαζιού τους.

Στην φιλήσυχη αυλή του Shop 11 υπάρχει και ένα κελάρι, στο οποίο πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες των κρασιών της οικογένειας,  χαρίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία στους συμμετέχοντες:Εκεί στην αυλή πραγματοποιούνται κάποιες μοναδικές γευστικές δοκιμές -όσον αφορά τα κρασιά μας- είτε από απλούς επισκέπτες, είτε από οργανωμένα γκρουπάκια, τα οποία κατόπιν ραντεβού ζητάνε να μυηθούν σε ένα χώρο με πολύ ιδιαίτερα κρασιά από τις καλλιέργειές μας”, τονίζει η Παρασκευή Δάνου, σημειώνοντας παράλληλα πωςο καθένας εκείνη την ώρα έχει την ευκαιρία, αφού δοκιμάσει, να αγοράσει ή να παραμείνει στον χώρο και να απολαύσει το κρασί του με τη συνοδεία απολαυστικών πιάτων στον χώρο της αυλής”.

Αν αναρωτιέστε για την ονομασία Shop 11 και πως αυτή προέκυψε η κα. Δάνου προτιμάει να το κρατήσει ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό της οικογένειάς της, το οποίο όμως σχετίζεται με ένα ευχάριστο γεγονός:Η ονομασία του καταστήματος και των προϊόντων μας σχετίζεται με κάτι όμορφο και ευχάριστο που όμως έχουμε προτιμήσει να το κρατήσουμε για εμάς, ως το κοινό μυστικό της οικογένειας”, δηλώνει.

Το κατάστημα 11 όπως προαναφέρθηκε είναι ένας ιδιαίτερος χώρος σε ένα παραδοσιακό κτίριο με ιστορία 100 χρόνων που κρύβει μέσα του μια άλλη, νοσταλγική εποχή, η οποία χάρη στην κα. Δάνου δεν καταστράφηκε, αντιθέτως πήρε χρώμα και ζωή! Με την πρώτη ματιά διακρίνει κανείς την καλαισθησία, την φαντασία και το προσωπικό στυλ που έχει το μαγαζί, το οποίο ξεχωρίζει για το γούστο, το μεράκι και τα όμορφα πράγματα που έχει:Το κτίριο αυτό ήταν το σπίτι της πεθεράς μου και είναι πάνω από 100 χρόνων. Το εκσυγχρονίσαμε και το αναβαθμίσαμε σε ένα πιο μοντέρνο χώρο, ο οποίος όμως έχει μέσα πολλά στοιχεία από το παρελθόν, μικροπράγματα και έπιπλα που κάθε φορά που τα αντικρύζεις σε γυρνάνε για λίγο πίσω στον χρόνο…”.

Πέρα από τις τέσσερεις διαφορετικές ποικιλίες κρασιών (ξηρό, λευκό, μαύρο, ροζέ) από το παρθένο ελαιόλαδο, τις πεντανόστιμες ελιές ( πράσινη, Καλαμών, σταφίδα, με ρίγανη και πιπεριά) τα τουρσιά, τις μαρμελάδες που είναι παραγωγή της οικογένειας, στο Shop 11 θα βρείτε γλυκά του κουταλιού, λικέρ, αλλά  και διάφορα σουβενίρ. Με μια πιο ξεχωριστή ματιά μπορείτε να βρείτε πολύ ιδιαίτερα και διαφορετικά δώρα, αξεσουάρ εξαιρετικής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές. Ένας παράδεισος γεμάτος χρώματα από τον οποίο θα αποκτήσετε τα ωραιότερα αναμνηστικά αντικείμενα φεύγοντας από την Χαλκιδική:Στον επάνω χώρο του καταστήματος εκτός από τα προϊόντα της παραγωγής μας, οι πελάτες μπορούν να βρουν προσεγμένα είδη δώρων και ξεχωριστές δημιουργίες για να προμηθευτούν. Υπέροχες κατασκευές, μοναδικά μπρελόκ, μαγνητάκια, ξεχωριστά σαπούνια είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ανακαλύψετε στο Shop 11. Στον κάτω χώρο του μαγαζιού θα ανακαλύψετε το κελάρι με την αυλή, και εκεί πραγματικά θα αφεθείτε στην μοναδική γεύση των προϊόντων μας, τα οποία από την παραγωγή περνάνε κατευθείαν στην κατανάλωση”, ομολογεί η κα. Δάνου η οποία μαζί με την οικογένειά της, τον άνδρα της και τα 4 παιδιά της βρίσκονται πάντα εκεί πρόθυμοι για να σας εξυπηρετήσουν με φιλική διάθεση και χαμόγελο στα χείλη.

Τα προϊόντα παραγωγής της οικογένειας έχουν αγαπηθεί τόσο από ντόπιους, όσο και από επισκέπτες οι οποίοι κάθε φορά αποζητούν την ετικέτα 11 και φροντίζουν να την προμηθευτούν, ερχόμενοι στην Άφυτο. Όλη αυτή η ανταπόκριση του κόσμου, η ευχαρίστηση και ο ενθουσιασμός που εκπέμπουν στα μάτια τους, είναι ίσως η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την οικογένεια, η οποία με πρωτεργάτη τον αγρότη άνδρα της κας. Δάνου εργάζεται ακούραστα στα χωράφια για να βγουν αυτά τα εξαιρετικής ποιότητας  προϊόντα, που συγκινούν και αφήνουν γοητευμένους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες: “Ο άνδρας μου δουλεύει όλο τον χρόνο ασταμάτητα, προσέχοντας λεπτομερώς το κάθε τι που απαιτεί η δουλειά του αγρότη. Φανταστείτε πως κάθε φορά που γίνεται η συγκομιδή της ελιάς, εκείνος σπεύδει να βγάλει ελαιόλαδο την ίδια ημέρα για να έχουμε καλές οξύτητες”, αναφέρει η ιδιοκτήτρια του Shop 11 την ίδια ώρα που τονίζει ότιμέσα στο κατάστημα μας θα βρείτε προϊόντα μόνο δικής μας παραγωγής. Δεν θα βρείτε κρασιά από κάπου αλλού, δεν έχουμε κάβα, έχουμε ένα κελάρι, το δικό μας κελάρι  με τα δικά μας κρασιά!” Και όπως η κα. Δάνου εξομολογείταιπολλοί ήταν οι παραγωγοί που τους προσέγγισαν, ώστε να βάλουν μέσα στο κατάστημα τους προϊόντα που φέρουν και άλλες ετικέτες και σε πολύ καλύτερες τιμές, όμως η οικογένεια απέρριψε μια τέτοια πρόταση, καθώς ήθελαν και συνεχίζουν να θέλουν να παραμείνουν στον αρχικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από την προώθηση των δικών τους τοπικών προϊόντων!”.

Το Shop 11 είναι άξιο να αναφερθεί ότι πολλοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν -λόγω του καλαίσθητου χώρου του- για φωτογραφήσεις και ξεχωριστές στιγμές ύστερα από συννενόηση με τους ιδιοκτήτες:Πράγματι έχει τύχει αρκετές φορές να έρθουν εδώ ζευγάρια και να φωτογραφηθούν για τον γάμο τους, ή για κάποια άλλη σημαντική στιγμή της ζωής τους, ύστερα από καθορισμένο ραντεβού που είχαμε. Ξέρετε είναι μεγάλη χαρά για εμάς και ευχαρίστηση να εξυπηρετούμε τον κόσμο όπως μπορούμε και να τον κάνουμε να νιώθει ευτυχισμένος. Είναι κάτι που μας γεμίζει!”, γνωστοποιεί η κα. Δάνου και αποκαλύπτει πως η επιχείρησή τους είναι ανοιχτή σε τέτοιου είδους προτάσεις, event και ενδεχομένως μικρές εκδηλώσεις.

Για να μη μένετε όμως στα όσα ακούτε και όσα σας λένε, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε με τη πρώτη ευκαιρία -όταν ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις για την θερινή σεζόν- το Shop 11 στην Άφυτο! Εκεί θα βρείτε την κυρία Παρασκευή και τα φιλόξενα παιδιά της που με χαρά θα σας ξεναγήσουν στα πιο ωραία τοπικά εδέσματα –και όχι μόνο. Θα νιώσεις ότι κάνεις ένα ταξίδι γεύσης στην παράδοση που εκπνέει αυθεντικό άρωμα Ελλάδας και σίγουρα δεν θα γυρίσεις σπίτι σου μόνο με μια σακούλα!

Στο Shop 11 θα βρεις ότι αποζητάς και θα το επισκέπτεσαι συνεχώς για να νιώσεις λίγη από την αύρα και την δοτικότητα που προσφέρει…χάρη στους ανθρώπους του που κάνουν τα πάντα για να κρατάνε την ποιότητα και την αξία των προϊόντων τους σε υψηλά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορείτε εσείς να τους εμπιστευτείτε ξανά και ξανά, μέχρι την επόμενη φορά που θα έχετε ανάγκη να γευτείτε ελαιόλαδο, κρασί και ελιές από τον τόπο, φυσικά με την ετικέτα του 11!

Γιατί το 11 σημαίνει πάθος, σημαίνει αγάπη, μεράκι και δουλειά από τους νοικοκύρηδες παραγωγούς του που φροντίζουν πάντα και κάθε φορά για εσάς.

Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του Shop 11 στο Facebook και να πάρετε μια γεύση από όλα αυτά που μπορεί να σας προσφέρει:

https://www.facebook.com/ladienteka

Για παραγγελίες ή για διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο 6945335418 (Παρασκευή Δάνου).