Νέα σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί αδιάβλητες εκλογές, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγούμενου επικίνδυνη και απαράδεκτη δήλωση”, δήλωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

“Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μέσα σε αυτά – κάποια εκ των οποίων ήταν ταραχώδη με πολιτικές εντάσεις – έχουν γίνει πολλές εκλογές διαδικασίες. Σε δύσκολους καιρούς, στο τέλος της δεκαετίας του ’80 είχαμε πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες. Αργότερα είχαμε εκλογές και δημοψηφίσματα το ένα μετά το άλλο σε χρόνια κρίσης μνημονίων και έντασης. Ουδείς ποτέ αμφισβήτησε αυτό το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών”.

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε: “Ο κ. Κασσελάκης περνά σε άλλη πίστα. Από την πολιτική γελοιοποίηση της θέσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος”.

Χαρακτήρισε μάλιστα καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να σταθούν απέναντι σε αυτή τη λογική. Ενώ εκτίμησε πως αυτές οι επικίνδυνες – όπως είπε φωνές – δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν θέλω να το πιστέψω”, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε επίσης ότι στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν δικηγόροι και δικαστές, που έχουν δώσει όρκο. Και κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι παρουσιάζει την Ελλάδα ως μία τριτοκοσμική χώρα.

Η έρευνα έχει καταλήξει στη συνδρομή ανθρώπινου λάθους – Καμία απόπειρα χειραγώγησης – Όλες οι συνομιλίες έχουν πάει στη Δικαιοσύνη 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία προσπάθεια τυμβωρυχίας με στόχο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Καθώς και για fake news και παραπλανητικούς τίτλους που εκμεταλλεύονται το πρόσφορο έδαφος της οργής του κόσμου.

Έθεσε επίσης το ερώτημα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εάν αμφισβητούν το γεγονός ότι το σύνολο των συνομιλιών δόθηκαν αυτούσιες στη Δικαιοσύνη. “Η απάντηση είναι όχι. Η δικαστική έρευνα προχώρησε με σωστά, πλήρη, χωρίς επεξεργασία, στοιχεία. Η έρευνα αυτή ένα χρόνο μετά έχει καταλήξει σε συνδρομή ανθρώπινου λάθους – όχι μόνο ανθρώπινο λάθος, αυτό δηλαδή που είπε από πρώτη στιγμή κυβέρνηση. Αυτό ουδείς μέχρι σήμερα δεν το έχει αμφισβητήσει”, είπε. Επικαλέστηκε δε ότι και το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων παραδέχεται ότι όλες οι συνομιλίες πήγαν αυτούσιες στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. “Γιατί δε θα μπορούσε κάποιος με αλλοίωση συνομιλίας την 1η Μαρτίου να χειραγώγησει την κοινή γνώμη; Γιατί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχαν μεταδώσει τα ΜΜΕ ότι είχε ομολογήσει ο σταθμάρχης”, πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν ήταν η επίμαχη συνομιλία η μόνη, που διέρρευσε, επισημαίνοντας ότι: “Όλες οι υπόλοιπες συνομιλίες, όσες βγήκαν στο εξής, συνηγορούσαν στη συνδρομή ανθρώπινου λάθους. Καμία άλλη συνομιλία δεν έλεγε το αντίθετο, ώστε να έρθει η δήθεν κακιά κυβέρνηση να αλλοιώσει μία συνομιλία για εντυπώσεις”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι: “Από τις 3 Μαρτίου όλα τα μέσα – και όσα βγάλανε τις συνομιλίες την 1η Μαρτίου- μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, έκαναν σαφές ότι αυτή η συνομιλία δεν αναφερόταν στο επίμαχο δρομολόγιο αλλά σε άλλο μηχανοδηγό. Δηλαδή ένα χρόνο πριν το θέμα και ως προς ποινική διάσταση και ως προς τι ξέρει κόσμος έχει ξεκαθαριστεί”.

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαρροής στοιχείων αυτής καθεαυτής, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει διάκριση εξουσιών και πρόσθεσε: “Ένα ζήτημα διαρροής υλικού σε κάθε υπόθεση – γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που παρατύπως διαρρέει υλικό κάπου – αλλά αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το εξετάσει, δεν βαραίνει την κυβέρνηση”. Σημείωσε δε ότι: “Είναι άλλο πράγμα ότι κακώς διέρρευσαν συνομιλίες και άλλο να μιλά κανείς για μονταζιέρα”.

Όσον αφορά στη διάσταση του ανθρώπινου λάθους του σταθμάρχη, είπε: “Αμφισβητεί κανείς ότι ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος και έχει ομολογήσει; Δεν έχει αμετάκλητα υπάρξει δικαστική απόφαση, αλλά είναι κοινός τόπος εδώ και ένα χρόνο ότι άνθρωπος αυτός ομολόγησε. Άρα το θέμα ανθρώπινο λάθος σε επίπεδο προδικασίας έχει κριθεί. Το δημοσίευμα μιλά για μονταζιέρα δεν μιλά για παράνομη διαρροή ξεκινά από διαρροή υλικού και φτάνει σε προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού.Το ανθρώπινο λάθος είχε γίνει ως ομολογία

Το λέει ακόμη σήμερα το πρωτοσέλιδο των νέων ότι αυτούσιες πήγαν στη δικαιοσύνη οι συνομιλίες συμφωνούμε ευτυχώς όλοι δύο μέρες μετά σε αυτό

“Αν ενώσει κανείς τα κομμάτια του παζλ, βγάζει συμπεράσματα”

Ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Σχολίασε ειδικότερα ότι ο “πρόθυμος κ.Ανδρουλάκης” δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για “τα χίλια μύρια που της έχει προσάψει”. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις επιθέσεις του κ. Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές και τα ιδιωτικά ΑΕΙ. “Τόσες ευκαιρίες είχε και θεώρησε σκόπιμο “τυχαία” να καταθέσει πρόταση για ένα δημοσίευμα που ανέσυρε ένα μη θέμα ένα χρόνο μετά”, υποστήριξε.

“Αν ενώσει κανείς τα κομμάτια του παζλ βγάζει τα συμπεράσματά του. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν κυβερνήσεις όχι ισχυρές. Αυτά τα συμφέροντα δεν είναι γενικά και αόριστα, όταν μιλάμε για συγκεκριμένη εφημερίδα. Ταυτίζονται με έναν πολιτικό αρχηγό”, υποστήριξε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη. Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε με στοιχεία για την αιτία καταθέσης της. Να απαντήσουμε, με πρώτο τον πρωθυπουργό, με σεβασμό στους συγγενείς θυμάτων, με στοιχεία και με σεβασμό στη δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε μάλιστα: “Και ας είναι αυτή η ιστορία μία ευκαιρία για να καταλάβουν οι πολίτες, που έχουν από την οργή τους θεωρήσει ότι υπάρχει συγκάλυψη – που δεν υπάρχει – πόσο εύκολα διακινούνται ψέματα. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους”.

Αναβάλλεται τελικά το υπουργικό για τον κατώτατο μισθό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η διαδικασία στη Βουλή θα ξεκινήσει αμέσως μόλις κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Δεν απάντησε επίσης στο ερώτημα εάν θα μετατρέψει η Νέα Δημοκρατία τη διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Χαρακτήρα που πάντως έχει η καταψήφιση μίας πρότασης δυσπιστίας ουσιαστικά έτσι κι αλλιώς.

Διευκρίνισε όμως ότι εφόσον είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δεν μπορεί να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, που ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη με θέμα τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Αρχικά στο Μαξίμου είχε επικρατήσει η άποψη να συνεδρίασε κανονικά το υπουργικό με στόχο την αλλαγή ατζέντας. Όμως φαίνεται ότι τελικά κυριάρχησε η άλλη γνώμη, πως το ζήτημα του κατώτατου μισθού δεν πρέπει να κινδυνεύσει να χαθεί επικοινωνιακά μέσα στην αντιπαράθεση. Επομένως το υπουργικό θα συνεδριάσει μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας.

πηγή news247