Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία ηλικιωμένη στην Κοζάνη το βράδυ της Δευτέρας (25/3), με αποτέλεσμα να δει από το λογαριασμό του να εξαφανίζονται 225.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, της τηλεφώνησε στο τηλέφωνο της οικίας της και της είπε ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο, προκαλώντας το θάνατο παιδιού με το αυτοκίνητό του.

Κατά το τηλέφωνημα, μάλιστα, η γυναίκα άκουσε κάποιον άλλον άνδρα να κλαίει και πίστεψε ότι πράγματι ήταν ο συγγενής της.

Αρχικά ζήτησε 60.000 – 70.000 ευρώ

Ο απατεώνας, δήθεν αστυνομικός, αρχικά, φέρεται να της ζήτησε ένα μικρότερο χρηματικό ποσό μεταξύ 60.000 – 70.000 ευρώ τα οποία, όπως της είπε, θα πήγαιναν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού, από το τροχαίο.

Στη συνέχεια, φέρεται να της ζήτησε να δώσει όλα τα χρήματα που είχε στο σπίτι, όπως κι εν τέλει έγινε. Επρόκειτο για ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Ο απατεώνας, μάλιστα, έδωσε και συγκεκριμένες οδηγίες στην ηλικιωμένη για να βάλει τα χρήματα σε σακούλα και να τα πετάξει από το παράθυρο σε καθορισμένη, ώρα που της υπέδειξε.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το kozan.gr, η ηλικιωμένη που συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο, που υποτίθεται ότι είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα, διαπίστωσε πως τίποτα απ’ όλα αυτά που της είχε πει στο τηλέφωνο ο «αστυνομικός» δεν είχε συμβεί.

Τότε, συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σημειώνεται, πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες της περιοχής για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με αντίστοιχους τρόπους.