Την υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη συνάντησε στο γραφείο της στο Υπουργείο Τουρισμού, ο βουλευτής Χαλκιδικής κος Ιωάννη Γιώργος.

Τα θέματα συζήτησης πολλά, στόχος όμως ένας:

«Η ανάπτυξη Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην Χαλκιδική με σκοπό την επέκταση της θερινής περιόδου, αλλά και την ανάδειξη χειμερινών τουριστικών προορισμών εντός της Χαλκιδικής.»

Δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό προορισμό μαζικού τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα, η Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια εμφανίζει δυνατότητες ανάδειξης και σε εναλλακτικό προορισμό, πέραν του κύριου τουριστικούπροϊόντος της (ήλιο και θάλασσα).

Αναφορικά με τις Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού που ήδη λαμβάνουν χώρα στη Χαλκιδική, η υφυπουργός ενημερώθηκε για τα επισκέψιμα και σύγχρονα οινοποιεία της περιοχής, τις γαστρονομικές δράσεις/εκδηλώσεις, τους ορεινούς και παραδοσιακούςοικισμούς, τα ιαματικά λουτρά, αλλά και την γενικότερη αξιοποίηση του πολιτιστικού καιθρησκευτικού αποθέματος της.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, συζητήσανε από κοινού με τον βουλευτή για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς επίσης και για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (γνωστοί ως DMMOs).

Βασικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι προωθείται η συνέργεια με ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και οργανισμούς, με στόχο την ανάδειξη του εκάστοτε δήμου, αλλά και της Χαλκιδικής γενικότερα.

«Συνεχίζουμε δυναμικά για μια ελκυστική Χαλκιδική 365 μέρες το χρόνο!», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Γιώργος.