Από τις 2 εώς τις 26 Απριλίου ο πλανήτης Ερμής θα αναδρομήσει στο ζώδιο του Κριού.

Γενικότερα με τον ανάδρομο Ερμή αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε κάτι νέο όπως για παράδειγμα μια νέα δουλειά, ή να αγοράσουμε κάποια  ηλεκτρονική συσκευή, δεν υπογράφουμε συμβόλαια και καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε σε καινούργιες καταστάσεις  εάν θέλουμε να διαρκέσουν και να μακροημερεύσουν. Αντιθέτως με την αναδρόμηση του Ερμή μας δίνετε η δυνατότητα να επαναπρογραμματίσουμε τις σκέψεις και τις κινήσεις μας, να ξαναδούμε πράγματα του παρελθόντος που ίσως δεν τους δώσαμε την πρέπουσα σημασία και να τα επαναξιολογήσουμε αλλά και να φτιάξουμε κάθε τι που έχει φθαρεί είτε σε υλικό επίπεδο είτε σε πνευματικό που έχει αξία για εμάς.

Ο Ερμής στον κριό είναι αρκετά αυθόρμητος και ευθύς, έχει γρήγορες αντιδράσεις και διακρίνεται για την πνευματική του ετοιμότητα παράλληλα όμως είναι αρκετά εύθικτος και βιαστικός .  Για αυτό τον λόγο την περίοδο αυτή της αναδρόμησης θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επικοινωνία μας με τους άλλους γύρω μας, στο πως αντιδρούμε, σε αυτά που λέμε και που σκεφτόμαστε. Θα ήταν καλό να γινόμαστε όσο μπορούμε αντικειμενικοί στις καταστάσεις χωρίς να μας κατακλύζει ο θυμός και ο εγωισμός.

Παρακάτω θα δούμε πως θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Σας δίνετε η δυνατότητα να επαναξιολογήσετε την συμπεριφορά σας και να αντιληφθείτε πλέον  τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε και αλληλεπιδράτε μέσα στο ευρύ σας περιβάλλον.Ίσως κατανοήσετε περισσότερο τον εαυτό σας εάν μπορέσετε να σας δείτε μέσα από τα μάτια των άλλων, κυρίως των πολύ κοντινών σας ανθρώπων. Πιθανόν να ξαναβγούν στο προσκήνιο επαγγελματικές προτάσεις του παρελθόντος και να θελήσετε να τις επαναξιολογήσετε. Εαν θελήσετε να προβείτε σε αλλαγές στην εμφάνιση σας και στην φυσική σας κατάσταση αυτό το διάστημα να έχετε στο νου σας ότι θα είναι παροδικές. Αν θέλετε κάτι πιο μόνιμο να το ξεκινήσετε μετά το τέλος της αναδρομής.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι θα περάσετε μια πιο εσωτερική περίοδο με αρκετή περισυλλογή. Θα θελήσετε να είστε πίσω από τα φώτα τώρα και να μείνετε λίγο παραπάνω με τον εαυτό σας για να συγκεντρώσετε και τις σκέψεις αλλά και την ενέργειά σας που το τελευταίο διάστημα έχετε σκορπίσει σε άλλα πρόσωπα και καταστάσεις παρα σε εσάς τους ίδιους. Αναμοχλεύονται γεγονότα του παρελθόντος τα οποία μπορεί να σας προβληματίσουν αλλά μπορεί να βγουν στην επιφάνεια κάποιες παρασκηνιακές καταστάσεις που υπήρχαν εδώ και καιρό.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Για εσάς τους Διδύμους ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει στο προσκήνιο τους στόχους σας. Σας δίνετε η ευκαιρία να καταφέρετε έναν παλιό σας στόχο ή ένα σχέδιο που κάποτε θέλατε πάρα πολύ αλλά δεν έγινε. Θα επαναπροσδιορίσετε  την θέση που έχετε μέσα σε ομάδες ή συλλόγους και θα δείτε αν  πραγματικά είστε ο εαυτό σας εκεί μέσα. Οι σχέσεις με τους φίλους σας ίσως μπουν στο μικροσκόπιο αλλά δεν αποκλείεται να επανεμφανιστούν φίλοι που είχατε να δείτε πολύ καιρό ακόμα και από την παιδική σας ηλικία.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι θα έχουν να διαχειριστούν θέματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα και την δημόσια εικόνα τους. Είναι μια περίοδος που μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσετε παρελθούσες επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και να τακτοποιήσετε οποιαδήποτε εκκρεμότητα έχετε που αφορούν τους τομείς αυτούς. Δεν ευνοούνται νέα ξεκινήματα στην καριέρα σας τα οποία θα θέλατε να έχουν διάρκεια. Ίσως υπάρξουν κάποιες παρεξηγήσεις με άτομα εξουσίας ή ακόμα και με οικογενειακά σας πρόσωπα. Να προσέξετε σε κουτσομπολιά είτε μέσα στο εργασιακό σας είτε στο οικογενειακό σας περιβάλλον.

 

ΛΕΩΝ

Περίοδος αναθεώρησης είναι για εσάς τους Λέοντες στην φιλοσοφία και στην στάση που είχατε για την ζωή μέχρι τώρα. Θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με παλαιότερα νομικά θέματα και ίσως τώρα να βρεθεί μια πιο κατάλληλη λύση. Οποιεσδήποτε ματαιώσεις είχατε παλαιότερα είτε σε ανώτερες σπουδές είτε σε μετακινήσεις και ταξίδια ήρθε η ώρα τώρα να επανεμφανιστούν και να σας βρουν και εσάς πιο έτοιμους. Μπορεί να επικοινωνήσετε και με συγγενείς αγχιστείας που είχατε να τα πείτε πολύ καιρό. Εκεί θα πρέπει να δείξετε προσοχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μία περίοδος εσωτερισμού είναι και για εσάς τους Παρθένους το διάστημα αυτό και ίσως θελήσετε να σκάψετε βαθύτερα μέσα στην ψυχή σας για να ανακαλύψετε περισσότερο τον εαυτό σας. Αυτή η εσωτερική σας αναζήτηση θα έχει αντίκτυπο και στην ερωτική σας ζωή που μπορεί και να την ανανεώσει. Παράλληλα θα επανεξετάσετε τις οικονομικές συναλλαγές που έχετε με άλλα άτομα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες οικονομικές καθυστερήσεις και αυτό να είναι η πηγή για μικροπαρεξηγήσεις. Παλαιότερα κληρονομικά θέματα ίσως ξαναέρθουν στο προσκήνιο και θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και εκεί.

 

ΖΥΓΟΣ

Τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας έρχεται να αναταράξει ο ανάδρομος Ερμής.

Θα περάσετε μια  πιεστική περίοδο είτε μέσα στην προσωπική σας σχέση είτε μέσα στις συνεργασίες σας. Θα πρέπει να αποφύγετε τις συγκρούσεις και να μην απαντάτε κάθε φορά που νιώθετε πως σας προκαλούν. Να προσέξετε τον παρορμητισμό σας και να μην καταφύγετε σε βαριά λόγια που μπορεί μετά να μετανιώσετε. Καταστάσεις που σας προβλημάτιζαν στο παρελθόν θα ξαναβγούν στην επιφάνεια. Δεν ευνοούνται νέα ξεκινήματα σχέσεων και συνεργασιών.

Ευκαιρία για να επαναξιολογήσετε πως λειτουργείτε και εσείς μέσα στις σχέσεις σας.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί θα έχετε την δυνατότητα με τον ανάδρομο Ερμή να αναδιοργανώσετε εκ νέου την ήδη υπάρχουσα εργασία σας. Καλύτερα θα είναι να μην προβείτε στην αναζήτηση μιας καινούργιας δουλειάς γιατί στο τέλος δεν θα είναι όπως την περιμένατε αλλά θα ήταν πιο ωφέλιμο να επαναξιολογήσετε τις όποιες προβληματικές συνθήκες είχατε στο εργασιακό σας περιβάλλον και να βρείτε τρόπους που θα σας διευκολύνουν. Επίσης, εάν θέλατε καιρό να απαλλαχτείτε από κάποια αρνητική συνήθεια που είχατε στην καθημερινότητα σας αυτή την περίοδο θα μπορέσετε να το κάνετε. Πιθανόν να επανεμφανιστούν θέματα υγείας που στο παρελθόν δεν είχατε δώσει την πρέπουσα σημασία. Τέλος θα ήταν καλό να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και στα κατοικίδια ζωάκια σας αν έχετε.

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Και εσείς Τοξότες θα αναθεωρήσετε θέματα που έχουν να κάνουν με τον έρωτα, την διασκέδαση και την δημιουργία. Είναι μια περίοδος που δεν ευνοούνται τα τυχερά παιχνίδια και τα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα, αντιθέτως μπορείτε μέσα σε αυτό το διάστημα να αξιολογήσετε εκ νέου τις κινήσεις σας, να προετοιμαστείτε και όταν ο Ερμής θα ορθοδρομήσει να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις. Δεν αποκλείεται να γυρίσουν σημαντικοί έρωτες από το παρελθόν οι οποίοι δεν είχαν τελειώσει μέσα σας, μπορεί ακόμα να είναι και από το φιλικό σας περιβάλλον.

Τα θέματα που αφορούν τα παιδιά ίσως ξαναέρθουν στο προσκήνιο ζητώντας την προσοχή σας.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αιγόκεροι το διάστημα αυτό θα ασχοληθείτε με τα θέματα της οικογενείας και του σπιτιού. Κάποιες παλαιότερες καταστάσεις και εκκρεμότητες σε αυτούς τους τομείς απαιτήσουν παραπάνω από τον χρόνο σας. Προσοχή σε αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις με τα πρόσωπα της οικογένειάς σας. Αν είχατε στα σχέδια σας να φτιάξετε κάτι στο σπίτι σας ευνοεί αυτή η περίοδος για αυτό όμως θα ήταν καλύτερο οτιδήποτε νέο να το αφήσετε για μετά τις 26 Απριλίου. Όπως και στα θέματα ακινήτων. Όχι σε νέες αγοραπωλησίες ή μετακομίσεις όμως είναι πιθανών να ξαναεμφανιστεί κάτι που μπορεί να είχατε αφήσει στην μέση στο παρελθόν και τώρα να θελήσετε να το αξιολογήσετε εκ νέου.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι επαφές, οι συζητήσεις, γενικότερα η επικοινωνία που θα έχετε με τους γύρω σας και κυρίως με τα αδέλφια και τους γείτονές σας θα αναταραχτούν με τον ανάδρομο Ερμή στον Κριό. Είναι μια περίοδος που μπορεί να προκύπτουν παρεξηγήσεις από την έλλειψη κατανόησης και από μια γενικότερη αποδιοργάνωση που θα κατακλύσει τις σκέψεις σας. Αναβολές ή καθυστερήσεις μπορεί να προκύψουν σε ταξιδάκια που επιδιώκατε να κάνετε αλλά και σε θέματα σπουδών. Θα ήταν καλό να αποφύγετε να πάρετε ένα νέο μεταφορικό μέσο αλλά μπορείτε να ασχοληθείτε και να φροντίσετε περισσότερο αυτό που ήδη έχετε. Επίσης μπορεί να προκύψουν συναντήσεις και με άτομα από το παρελθόν.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Θέματα οικονομικής φύσης αλλά και των προσωπικών σας αξιών έρχεται να ταράξει ο ανάδρομος Ερμής αλλά και να σας βάλει στην διαδικασία να ξανασκεφτείτε μερικά πράγματα.  Ποιες είναι οι αξίες σας? Το περιβάλλον σας σας εκτιμά πραγματικά για αυτό που είστε? Έχετε δείξει στο έπακρο τα ταλέντα σας και όσα μπορείτε να καταφέρετε? Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που αν μπείτε στον κόπο να τις σκεφτείτε και να τις απαντήσετε με ειλικρίνεια θα βγείτε ανανεωμένοι. Επίσης καλό θα ήταν να είστε επιφυλακτικοί με τα χρήματά σας καθώς μπορεί να καθυστερήσουν κάποια έσοδα ή να υπάρξουν κάποιες οφειλές. Όμως οποιεσδήποτε καταστάσεις είχατε στο παρελθόν που αφορούν οφειλές ή θέματα ακινήτων  θα ξαναέρθουν στην επιφάνεια και θα μπορέσετε να τις διευθετήσετε.

 

Η Δέσποινα Τσαναξή ζει και εργάζεται στα Ν.Μουδανιά, είναι σπουδάστρια σχολής αστρολογίας.
instagram:tdespoina