Αθλητές του στίβου, του ποδοσφαίρου αλλά και του bodybuilding ήταν οι πελάτες του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών που εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία. «Εγκέφαλοι» και βασικοί διακινητές των παράνομων ουσιών αλλά και των σκευασμάτων για την στυτική δυσλειτουργία εμφανίζονται ένας 31χρονος και ένας 33χρονος ο οποίος μάλιστα ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο νομό Πέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πελάτες του κυκλώματος ήταν ένας αθλητής της σφαιροβολίας με τα αρχικά Κ.Ζ στον οποίο μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, του είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών και θα επέστρεφε στους αγωνιστικούς χώρους το 2025. Άλλος πελάτης του κυκλώματος ήταν ένας αθλητής bodybuilding με τα αρχικά Α.Ζ όπως επίσης και ένας ποδοσφαιριστής με τα αρχικά Α.Κ , γνωστός στις μικρές κατηγορίες, όπου έπαιζε για χρόνια. Μέλη του κυκλώματος, που εισήγαγε αλλά και έστελνε σε πολλές χώρες τις Ευρώπης παράνομες ουσίες, ήταν ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη Βέροια, με τα αρχικά Γ.Ν αλλά και ο ιδιοκτήτης καταστήματος με συμπληρώματα διατροφής στη Χαλκιδική, με τα αρχικά Ν.Μ.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, και τα στοιχεία που προέκυψαν, το κύκλωμα δραστηριοποιείται από το 2018 όπως προέκυψε και από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών μελών του κυκλώματος. Κατά την έφοδο των αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν δέματα που ήταν έτοιμα να αποσταλούν σε διάφορες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεων ενώ στα έγγραφα που τα συνόδευαν χαρακτήριζαν τις παράνομες ουσίες, ως… «ανταλλακτικά». Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν την προσεχή Τρίτη στον ανακριτή Γιαννιτσών.

πηγή: zougla.gr