Με δύο συμμετοχές δίνει φέτος, για πρώτη φορά, το παρόν στον αγώνα δρόμου Γίνε Specialistas, η ομάδα NEVER GIVE UP.

Οι αθλητές ΑμεΑ της ομάδας, ή όπως ονομάζονται «Οι Πιλότοι» μαζί με τους Δρομείς και την υποστήριξη των εθελοντών έρχονται στα Ν. Μουδανιά από τη Θεσσαλονίκη, όπου στη Μενεμένη βρίσκεται η έδρα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) με την ομώνυμη επωνυμία “Never Give Up”.

Όπως είπε στο Xalkidikipolitiki ο Θωμάς Τάτσιος, ιδρυτής ο ίδιος, μαζί με τον «πιλότο» Χρήστο (που είναι ο πολύ καλός του φίλος), η ΑΜΚΕ ήταν ιδέα τους προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις όλοι και με ισότητα. Να έχουν ίδιες ευκαιρίες απέναντι σε κάθε δραστηριότητα που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Η ομάδα συμμετέχει σε  πανελλαδικές διοργανώσεις με αγάπη και μεράκι του συνόλου των μελών της. Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν που ξεκίνησαν τα οργανωμένα ταξίδια, μοιράζονται μοναδικές στιγμές συγκίνησης σε κάθε αγώνα. «Η αίσθηση είναι το κάτι το άλλο, προκαλώ όποιον δεν το έχει ζήσει να το δοκιμάσει», λέει ο Θωμάς που βιώνει τη συγκίνηση από τη θέση του δρομέα. Άλλωστε με τον Χρήστο έτσι ξεκίνησαν, από το κάμπινγκ της Ιερισσού και το τρέξιμο στην παραλία, που παρακίνησε τον Θωμά να ξεσηκώσει τον φίλο του Χρήστο και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Μάλιστα ο 15χρονος γιος του Θωμά, πέτυχε πολύ καλές επιδόσεις ως δρομέας μαζί με «πιλότο» τον Χρήστο, τρέχοντας στα 21 χλμ στον Νυχτερινό Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

«Μεταξύ άλλων θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τα μικρά παιδιά στα θέματα της αναπηρίας, να γίνουν συμμέτοχοι και αλληλέγγυοι», δηλώνει ο Θωμάς. Επόμενοι στόχοι άλλωστε είναι ο Μαραθώνιος Πέλλας και ο Πανελλήνιος Μαραθώνιος. Για τα Ν. Μουδανιά στη Χαλκιδική, ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στην ομάδα του “Never Give Up”.