Εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα (3/4) η Μαρία Καρυστιανού.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023» θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η εκδήλωση «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια» θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά.

Τι θα ζητήσει η κα Καρυστιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κα Καρυστιανού θα ζητήσει από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να εμπλακούν περισσότερο στην έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να επιταχυνθεί η έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ζητήσει από την Κομισιόν να διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, καθώς επίσης από την επικεφαλής της Επιτροπής Μεταφορών της Ευρωβουλής, που θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών τρένων με τη μορφή του κατ’ επείγοντος.

Επιπλέον, θα ζητήσει να ελεγχθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Καραμανλής, καθώς επίσης και το φερόμενο μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, αλλά και οι μονταρισμένες συνομιλίες των στελεχών του ΟΣΕ.

πηγή in.gr