Συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς τα μηχανήματα τις εργασίες για μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τη δημόσια ασφάλεια, στην Άθυτο που αφορά την αντιστήριξη του Βράχου.

Το γραφικό χωριό έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε ένα μεγάλο εργοτάξιο για να ολοκληρωθεί ένα από τα σοβαρότερα έργα στην περιοχή που κινδύνευε από κατολισθήσεις  στον Βράχο. Το μπαλκόνι της Αθύτου που αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο κατακρήμνισης ακόμη και με μια μέτρια σεισμική δόνηση, αποκαθίσταται μέσω ενός έργο που μπορεί να ξεπεράσει και τα 2 εκατομμύρια ευρώ,  το οποίο περιλαμβάνει και εργασίες αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού και εσωτερικής οδοποιίας.

«Με σύμμαχο τον καιρό, βρισκόμαστε πλέον σε ένα πολύ καλό δρόμο. Με σταθερά βήματα, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή και θα είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι», υπογραμμίζει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά για την πορεία του έργου της αντιστήριξης του Βράχου.

«Με την άδεια της αρχαιολογίας ξεκινήσαμε αυτή την υποδομή, και θέλω να την ευχαριστήσω ιδιαίτερα, διότι βρίσκεται δίπλα μας συνεχώς ως προς την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν για την ολοκλήρωση αυτού του έργου υποδομής», σημειώνει η ίδια και παράλληλα αναφέρει πως «έχουμε ενισχύσει σημαντικά το έργο με πολύ περισσότερο εργατικό δυναμικό και εμείς σαν δημοτική αρχή βρισκόμαστε συνεχώς στο πλάι τους, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούμε να συμβάλλουμε για την επιτάχυνση του έργου!».

Σύμφωνα με την δήμαρχο τα ευρήματα είναι τόσο ιδιαίτερα και ξεχωριστά που όσοι βρίσκονται εκεί εκπλήσσονται από αυτό που αντικρίζουν: «Δεν το ζεις καθημερινά αυτό. Πραγματικά η Άθυτος έχει ένα τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αρχίζω να σκέφτομαι πολύ σοβαρά την έκθεση αυτών των μοναδικών ευρημάτων που πρέπει οπωσδήποτε να δει και να θαυμάσει ο κόσμος», τονίζει.

«Το έργο αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα με κάποιες επιπλέον εργασίες που γίνονται, μπορεί να τα ξεπεράσει. Βαδίζουμε σύμφωνα με την αρχαιολογία», δηλώνει η κα. Χαλκιά η οποία τονίζει πως «αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κατοίκων και των επιχειρηματιών στη περιοχή, μιας και η τουριστική σεζόν πλησιάζει, όμως είναι ένα έργο υποδομής, το οποίο ήταν αδύνατον να μην πραγματοποιηθεί, λόγω των πολλών κινδύνων που έκρυβε όσον αφορά την ασφάλεια ντόπιων και επισκεπτών», και καταλήγει ευελπιστώντας ότι μέχρι το καλοκαίρι αυτό το μεγάλο έργο, ζωτικής σημασίας θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί στον τόπο και στην κοινωνία.