Την Δευτέρα στις 8/4 πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη στις 19  ̊και 24’ του κριού. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού που είναι γεννημένα στα τέλη β’ με αρχές γ’ δεκαημέρου δηλαδή κριοί-ζυγοί, καρκίνοι και αιγόκεροι ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 16 εώς τις 24 μοίρες.

Το νεό φεγγάρι αυτό είναι ιδιαιτέρως πληγωτικό και έντονο  καθώς δημιουργεί μία όψη συνόδου με τον χείρωνα ο οποίος αστρολογικά είναι ο πληγωμένος θεραπευτής και με την βοήθεια του πλανήτη ερμή που είναι ανάδρομος στο ζώδιο του κριού θα μας φέρει στην επιφάνεια τραύματα του παρελθόντος τα οποία καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς εγωισμούς αλλά αντίθετα με θάρρος και γενναιότητα όπως ακριβώς επιβάλλει το ζώδιο του κριού.

Πάμε παρακάτω να δούμε τι θα φέρει η ηλιακή έκλειψη στα 12 ζώδια:

ΚΡΙΟΣ

Για εσάς τους Κριούς η ηλιακή έκλειψη έρχεται να τονίσει τις προσωπικές και τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις. Θα φέρει αλλαγές τόσο σε αυτούς τους τομείς αλλά και στην εξωτερική σας εμφάνιση και στο φυσικό σας σώμα. Επίσης είναι μία περίοδος που θα αξιολογήσετε τι έχετε κάνει μέχρι τώρα και σε σχέση με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Ίσως είναι η στιγμή να διεκδικήσετε τα πράγματα που θέλετε και στις πιο προσωπικές σας επαφές αλλά και στις επαγγελματικές όμως θα ήταν καλό να προσέξετε αρκετά τον τρόπο σας και να μην συμπεριφέρεστε επιπολαία και με θυμό. Είναι μία περίοδος που θα ήταν ωφέλιμο να σκεφτείτε πως θέλετε να είστε από εδώ και πέρα, να φτιάξετε πλανό και να βάλετε βάσεις και μετά την ορθοδρόμηση του ερμή να ξεκινήσετε να εφαρμόσετε τα σχεδιά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Στον εσωτερικό οίκο του ωροσκοπίου σας πραγματοποιείται αυτή η ηλιακή έκλειψη και έρχεται να φέρει αλλαγές στο κομμάτι της ψυχολογίας σας αλλά και να βοηθήσει να κλείσετε καταστάσεις μισοτελειωμένες του παρελθόντος. Ίσως το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονο για εσάς και κάπως περίεργο και στο φιλικό αλλά και στο επαγγελματικό σας περιβάλλον και τώρα θα χρειαστεί να αναδιοργανωθείτε και να βάλετε ξανά σε τάξη τις σκέψεις και τους στόχους σας. Κρυφά επαγγελματικά σχέδια έρχονται στο προσκήνιο και αποκαλύψεις μυστικών και παρασκηνιών μπορεί και από τον επαγγελαμτικό σας χώρο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στον πιο κοινωνικό οίκο του ωροσκοπίου σας πραγματοποιείται αυτή η ηλιακή έκλειψη και αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε ομάδες που μπορεί να συμμετέχετε, στον φιλικό σας κύκλο αλλά και στους στόχους σας. Μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζατε κάποιους συνεργάτες ή φίλους ή ακόμα και να αλλάξετε την ομάδα που μπορεί να ήσασταν ή ακόμα να σκεφτείτε να πλεύσετε και αλλού επαγγελματικά. Είναι μία περίοδος που μπορείτε να καταστρώσετε ένα σχέδιο πάνω στους τομείς αυτούς και σκεφτείτε τις κινήσεις σας για το επόμενο διάστημα αφού στο παρελθόν εκεί είχατε γευτεί κάποιες απογοητέυσεις. Επίσης μπορεί να έρθετε σε επαφή με παλιούς φίλους που είχατε χαθεί και που τώρα θα σας ανανεώσουν αρκετά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είστε από τα ζώδια που επηρεάζεστε αρκέτά από την ηλιακή έκλειψη και τονίζονται περισσότερο τα θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας. Να προσέχετε συγκρούσεις ή και παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρξουν με ανωτέρους σας ή άτομα εξουσίας. Μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες για νεό πόστο στην ήδη υπάρχουσα δουλειά σας ή ακόμα και να αλλαξετε εργασία. Είναι περίοδος που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τετοιες καταστάσεις στον εργασιακό σας χώρο και ίσως και στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Ό,τι αλλάγές αποφασίσετε να κάνετε θα ήταν ωφέλιμο να τις βάλετε σε εφαρμογή από τις 26 Απριλίου και έπειτα. Ίσως κουραστείτε περισσότερο αυτή την περίοδο όμως μετέπειτα θα είστε σε θέση να απολάυσετε τους καρπους των κόπων σας.

ΛΕΩΝ

Για τους Λεόντες θα υπάρξουν αλλαγές στην φιλοσοφία που είχαν για την ζωή τους μέχρι στιγμής. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στις μετακινήσεις σας ή ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να συμβάλλουν στην αναδιαμορφωσή σας. Επίσης μπορεί να αλλάξουν θέματα που είχαν να κάνουν με ανώτερες σπουδές ή με την συμμετοχή σας σε κάποιο σεμινάριο είτε μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις είτε μπορεί να μπει σε τελική ευθεία κάτι που σας ταλαιπωρούσε από παλιά που είναι σχετικό με την μόρφωσή σας, πάντα όμως με την δική σας δράση. Όπως και να έχει σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι ευνοικά για εσάς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για εσάς τους Παρθένους η έκλειψη θα φέρει στην επιφάνεια ανασφάλειες οικονομικής αλλά και ερωτικής φύσεως. Θα προκύψουν οικονομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τρίτα άτομα αλλά και κληρονομικά θέματα. Θα πρέπει να βρείτε ισορροπία στους τομείς αυτούς καθώς και τον τρόπο να λειτουργήσετε στις απαιτήσεις τρίτων είτε αυτές προκύπτουν από την προσωπική σας ζωή είτε από την επαγγελματική. Ό,τι δεν λειτουργεί καλύτερα να το αφήσετε μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή και να ξεκινήσετε νέες συνεργασίες  και να θέσετε νέες προοπτικές στην σχέση με τον συντροφό σας. Είναι κατάλληλη εποχή για να δουλέψετε με τον ψυχισμό σας  και να βρείτε την εσωτερική σας ηρεμία.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη σας καλεί να κάνετε αλλαγές στον τομείς που αφορούν σχέσεις και συνεργασίες. Μπορεί η συμπεριφορά που θα δείτε από τους άλλουν απέναντι να σας προβληματίσει και να μην είναι αυτή που εσείς θα περιμένατε με αποτέλεσμα να προκύψουν παρεξηγήσεις και καυγάδες όμως θα πρέπει χωρίς εγωισμό να αναλογιστείιτε και εσείς από την μεριά σας την συμπεριφορά σας απέναντι στους σημαντικούς άλλους της ζωής σας. Σχέσεις και συνεργασίες που δεν λειτουργούν θα λάβουν ένα τέλος, και εσείς θα μπορέσετε να θέσετε πιο σαφή όρια από εδώ  και πέρα. Για οποιαδήποτε οριστική απόφαση και αν πάρετε θα ήταν καλύτερο να την σκεφτείτε πολύ καλά αυτό το διάστημα και να πράξετε μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η εργασία και η καθημερινότητά σας θα αλλάξουν με την έκλιψη αυτή καθως θα βγει στην επιφάνεια η πίεση που δεχόσασταν το προηγούμενο διάστημα στους τομείς αυτούς. Θα ήταν καλό να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα που αφορούν την υγεία σας και να προσπαθήσετε να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας καθώς περάσατε μία περίοδο με πολύ στρες προσπαθώντας να φέρετε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις σας. Να προσέχετε τις συγκρούσεις και μικροπροβλήματα στον χώρο της εργασίας σας. Να δώσετε παραπάνω προσοχή και στα μικρά κατοικίδια αν έχετε.  Θα ήταν καλό να βρίσκετε διεξόδους αποφόρτισης αλλά και τρόπους χαλάρωσης και τόνωσης της ψυχολογίας σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για τους Τοξότες η ηλιακή εκλειψή γίνεται μέσα στον οίκο των παιδιών, του έρωτα και της δημιουργίας. Αλλαγές λοιπόν θα έχετε στον τρόπο που αντιμετωπίζατε τις καταστάσεις μέσα στην σχέση σας  με τον ερωτικό σας σύντροφο αλλά και με τα παιδιά σας. Όσοι έχετε παιδιά θα χρειαστεί να ασχοληθείτε παραπάνω μαζί τους και να ακούσετε τι έχουν να σας πουν καθώς δεν αποκλείεται να χρειαστούν την συμβολή και και την βοηθειά σας. Οι αδέσμευτοι μπορεί να έχετε επιστροφή κάποιας παλιάς σχεσης ένω αν θέλετε να προχωρήσετε σε κάτι καινουργιο θα ήταν προτιμότερο να το τολμήσετε μετά τις 26 Απριλίου. Αλλαγές θα έρθουν και για στο επιχειρηματικό κομμάτι για όσους θέλουν να ασχοληθούν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι και αυτοί από τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από την έκλειψη αυτή καθώς και τονίζονται οικογενειακά θέματα. Στο προσκήνιο έρχονται οι σχέσεις με τους γονείς σας που θα πρέπει να δείξετε ψυχραιμία αλλά και ενασχολήσεις με το σπίτι. Θα μπείτε σε μία διαδικασία να φτιάξετε κάτι στο σπίτι σας ή ακόμα και να σκεφτείτε να αλλάξετε ή μπορεί να σας παρουσιαστεί μία ευκαιρία για αγοραπωλησία. Βέβαια με τον ανάδρομο ερμή δεν ευνοούνται νέα ξεκινήματα όμως μπορείτε αυτή την περίοδο να τρέξετε τις διαδικασίες και να βάλετε τις βάσεις και μετα το τέλος Απριλίου να μπειτε σε εφαρμογή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι θα δείτε αλλαγές στο πως επικοινωνείτε με το περιβάλλον γύρω σας, με τους στενούς συγγενείς δηλαδή αδέλφια, ξαδέλφια αλλά και γείτονες. Καλό θα είναι να μην απαντάτε στις προκλήσεις των άλλων αλλά και να σκεφτείτε μήπως εσείς γίνεστε περισσότερο επιθετικοί στον λόγο σας από ότι πρέπει. Ίσως έχετε μετακινήσεις και αλλάξει και το μεταφορικό σας μέσο. Αν προκύψει κάποιο τέτοιο θέμα καλό θα είναι να ψάξετε αρκετά και να προχωρήσετε μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή σε κάποια αγορά.

ΙΧΘΥΕΣ

Τέλος, για εσάς τους Ιχθύες θα τονιστούν θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σας και τις προσωπικές σας αξίες. Να είστε προσεκτικοί στην διαχείριση που κάνετε γιατί θα σας δημιουργηθούν διάφορες ανασφάλειες. Μπορεί να υπάρξουν οικονομικές καθυστερήσεις από χρωστούμενα. Δεν αποκλείεται βέβαια να έρθουν και ευκαιρίες για νέες πηγές εισοδήματος αλλά και να λάβουν τέλος οικονομικές υποθέσεις που σας ταλαιπωρούσαν και σας δεν ήταν αντάξια της προσπάθειάς και του κόπους σας. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να μείνετε ψύχραιμοι και να δημιουργήσετε ένα πλανο που θα το βάλετε σε εφαρμογή μέτά την ορθοδρόμηση του Ερμή.

Η Δέσποινα Τσαναξή ζει και εργάζεται στα Ν.Μουδανιά, είναι σπουδάστρια σχολής αστρολογίας.
instagram:tdespoina