Σταματούν, προσωρινά, τα έργα κατασκευής στον flyover στη Θεσσαλονίκη.

Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της ΕπικρατείαςΜαργαρίτας Γκορτολίδου, τα έργα κατασκευής του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη, σταμάτησαν σήμερα.

Η προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε’ Τμήματος ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει οι Σύλλογοι, κ.λπ. και αναμένεται να συζητηθεί στις 17 Απριλίου 2024. Η προσωρινή διαταγή δόθηκε μετά από τις προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο thestival.gr, ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξης Αδαμίδης, εξήγησε ότι «έχει δοθεί μια προσωρινή αναστολή για τις εργασίες κατόπιν αιτήματος των κατοίκων στα Κωνσταντινοπολίτικα» και συμπλήρωσε ότι αναμένεται απόφαση από το ελεγκτικό συνέδριο. «Από σήμερα μέχρι νεωτέρας πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες», σημείωσε ο δικηγόρος.

Νωρίτερα ο κ. Αδαμίδης εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5, ότι η αίτηση των κατοίκων στο ΣτΕ «αφορά την έλλειψη οριστικής κυκλοφοριακής μελέτηςκαι κάποια θέματα που αφορούν την διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως τα οχήματα ΕΚΑΒ και τα πυροσβεστικά οχήματα».

«Την επόμενη Τετάρτη, στις 17 Απριλίου, είναι προσδιορισμένο να συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης που έκανε ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, όπως και η άλλη αίτηση που έχει τεθεί για την ακύρωση του έργου, εμείς δεν θα ζητήσουμε αναβολή. Ο υπάρχον περιφερειακός είναι επικίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

lifo