Υπεγράφη από τον δήμαρχο Πολυγύρου, Γιώργο Εμμανουήλ και την ανάδοχο εταιρία “ΖΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ” η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης αγροτικών περιοχών Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας Δήμου Πολυγύρου», προϋπολογισμού 970.500,00€ και συμβατικού κόστους 829.492,98€.

Ξεκινάει ένα έργο σημαντικό για τον Δήμο μας και ιδιαίτερα για τη Δ.Ε Ορμύλιας. Η βελτίωση της πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές πρέπει να συνεχιστεί, καθώς είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Χαλκιδικής κι αυτό το καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που χρειαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων και του οράματός μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Στο συγκεκριμένο έργο, που έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δέκα μήνες, πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί η υφιστάμενη αγροτική οδός, που αρχίζει από τη περιοχή όπου βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου και καταλήγει στη περιοχή ΝΗΣΙ, κατάντη του επαρχιακού κυκλώματος Σιθωνίας, με σκοπό την βελτίωση της πρόσβασης των αγροτικών περιοχών στη περιοχή της ΔΕ Ορμύλιας. Το ολικό μήκος της οδού είναι 6.433,79 μ.

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη.