Της Μορφούλας Ντέμπλα 

Πυρετωδώς ετοιμάζονται για το άνοιγμα του κάμπινγκ Πλατανίτσι στη Σιθωνία, κάνοντας τις τελευταίες εργασίες για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του την 1η Μαΐου του 2024.

Το κάμπινγκ Πλατανίτσι που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμο, φαίνεται ότι φέτος,  θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, μιας και οι προκρατήσεις ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, όταν η διοίκηση ανακοίνωσε ως πρώτη ημέρα λειτουργίας του την Πρωτομαγιά.

Και αν πέρσι υπήρξαν κάποια προβλήματα όσον αφορά το θέμα λειτουργίας του κάμπινγκ, αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν, μιας και η δημοτική αρχή προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, έτσι ώστε η λειτουργία αυτού να είναι εύρυθμη και αναβαθμισμένη: «Με επιμονή και υπομονή, σκληρή δουλειά και όραμα αφήνουμε πίσω μας τις δυσκολίες και τα προβλήματα και προχωράμε μπροστά, έτσι ώστε αυτός ο δίκαια αγαπημένος προορισμός των χιλιάδων επισκεπτών που δεν είναι άλλος από το κάμπινγκ Πλατανίτσι, να αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια ως ο νούμερο ένα προορισμός οργανωμένου camping στην Ελλάδα», τονίζει σε δήλωση του στο XalkidikiPolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης και εύχεται σε όλες και όλους καλή σεζόν! 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Επιχειρήσεων Τορώνης (Α.Ε.), Σάρτιο Θεοχάρη το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τεράστιο από την αρχή και σήμερα αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, διότι το κάμπινγκ είναι πλήρες και οι θέσεις έχουν καλυφθεί: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το σημαντικό ενδιαφέρον του κόσμου που από τον χειμώνα κιόλας όταν γνωστοποιήσαμε την ημέρα λειτουργίας του, ανταποκρίθηκε αμέσως και έδειξε ένα έκδηλο ενδιαφέρον που μας συγκίνησε», λέει ο κ. Θεοχάρης και γνωστοποιεί πως «το κάμπινγκ είναι sold out! Οι προκρατήσεις ήταν τόσες πολλές που σε πολύ γρήγορο διάστημα οι μόνιμες θέσεις καλύφθηκαν γι’αυτόν τον αγαπημένο και τόσο ευλογημένο προορισμό, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το ενδιαφέρον για τις ημερήσιες κρατήσεις, μιας και τηλεφωνούν καθημερινά για μια θέση μέσα στο χώρο του κάμπινγκ».

Όσον αφορά τις προετοιμασίες και αν το κάμπινγκ είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πελάτες του ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει: «Έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό τον προγραμματισμό μας, έτσι ώστε να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους πελάτες μας και θα τους προσφέρει τις υπηρεσίες μας. Αυτόν τον καιρό ασχολούμαστε πυρετωδώς με τις εργασίες καθαριότητας για να είμαστε έτοιμοι την 1η του μήνα».

Για το αν οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ή αν αυτές παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο ο πρόεδρος της επιχείρησης απαντά: «Οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 25%, και αυτό αποδίδεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων».

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης γνωστοποιεί ότι για τα επόμενα χρόνια βρίσκονται σε διαδικασία μελέτης βιολογικού καθαρισμού που θα επιφέρει ένα θετικό πλεονέκτημα όσον αφορά την επάρκεια των θέσεων εντός του κάμπινγκ: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία μελέτης για πρόγραμμα βιολογικού καθαρισμού στο κάμπινγκ Πλατανίτσι, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί η χωρητικότητα των θέσεων τα επόμενα χρόνια», δηλώνει και καταλήγει θεωρώντας πως «η φετινή σεζόν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, αναμένεσαι να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού τα δείγματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά!».