Η καθημερινότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή του δήμου Σιθωνίας, με τους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου να εμφανίζουν διαρκώς σε παρεμβάσεις σε όλο τον δήμο, με έμφαση τόσο στις γειτονιές όσο και σε χώρους που γεμίζουν από ογκώδη αντικείμενα.

Για ένα μεγάλο στοίχημα κάνει λόγο ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης όσον αφορά την καθαριότητα στον δήμο Σιθωνίας, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται καθημερινά από τους εργαζόμενους του δήμου: «Ως δημοτική αρχή κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να έχουμε καθαρό τον δήμο μας σε όλο του το εύρος. Για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα να καταφέρουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία και την στάση μερικών συνανθρώπων μας, και να καταφέρουμε να έχουμε ένα δήμο καθαρό, νοικοκυρεμένο και ασφαλή που θα ανατρέψει την κακή εικόνα με την αλόγιστη εναπόθεση απορριμμάτων. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας καταβάλλουν συνεχώς  μεγάλη προσπάθεια και προσωπικά τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό, διότι γνωρίζω ότι πολλές φορές υπερβαίνουν τον εαυτό τους και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», σημειώνει ο δήμαρχος και καταλήγει με την ευχή ότι «όσο περνάει ο καιρός, να έχουμε τον πιο καθαρό δήμο».

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα τα συνεργεία του δήμου Σιθωνίας βγήκαν στους δρόμους, καθαρίζοντας απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα από την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου και της Βουρβουρούς.