Της Μορφούλας Ντέμπλα

Με βασικές τις αρχές του “νοιάζομαι, προσφέρω και ενεργώ”, ο δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την κοινότητα του Νέου Μαρμαρά, διοργανώνουν μια εθελοντική δράση για τον τόπο στις 20 Απριλίου το πρωί στον Νέο Μαρμαρά.

Μια εθελοντική δράση που περιλαμβάνει καθαρισμό, καλλωπισμό και δεντροφύτευση επιλεγμένων σημείων της κοινότητας του Νέου Μαρμαρά, και που θα συμμετάσχουν μάλιστα όλοι οι σύλλογοι του χωριού, καθώς και μικρά παιδιά, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

«Βασικός σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, η ενθάρρυνση τους στη χρήση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον και η παρότρυνση για ενασχόληση με τον εθελοντισμό», αναφέρει στο XalkidikiPolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης, ο οποίος ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως «στόχος μας είναι η ενημέρωση για τις ανάγκες του δήμου μας και η δημιουργία μιας τοπικής κοινωνίας, που θα έχει ως επίκεντρο τον ενεργό πολίτη. Η συμμετοχή όλων μας προάγει την αξία του εθελοντισμού και ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά στον τόπο και τον συνάνθρωπο!».

«Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε συνήθειες, να ομορφύνουμε και να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας προστατεύοντας το δημόσιο χώρο», σημειώνει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Όλγα Πατσουράκου και συνεχίζει: «Η καθαριότητα και η καλή εικόνα των δημοσίων χώρων είναι κομμάτι του πολιτισμού μας. Όραμά μας είναι η διαμόρφωση στάσεων, αξιών και συμπεριφορών που θα δημιουργήσουν ενεργούς πολίτες, η χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, μα πάνω από όλα να βιώσουμε την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα και την αγάπη για την ζωή σε όλο τον δήμο μας!».

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια ο δήμος σκοπεύει να επεκτείνει αυτή τη δράση και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Σιθωνίας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του, για την ενίσχυση του εθελοντισμού που πρέπει να αποτελεί για όλους προτεραιότητα και στάση ζωής: «Αγαπάμε τον δήμο μας και προσπαθούμε να τον κάνουμε ομορφότερο, γιατί ο τόπος μας είναι οι άνθρωποί του. Για να γίνει καλύτερος πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Πατσουράκου η οποία κλείνοντας καλεί όλες και όλους να δώσουνε ραντεβού στις 20 Απριλίου και ώρα 08:00 π.μ. στο κοινοτικό κατάστημα του Νέου Μαρμαρά για να βοηθήσουν ο καθένας και η καθεμία σε αυτή τη δράση κοινής ωφέλειας.