Το έργο προϋπολογισμού αξίας 1.872.000,00 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αντικείμενο του έργου είναι η ανακαίνιση, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα:

-του τμήματος των Χειρουργείων , το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου Β’, δηλαδή του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 490,00 τ.μ.

-του τμήματος της Κεντρικής Αποστείρωσης, το οποίο βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου Β’, ακριβώς πάνω από το τμημα των Χειρουργείων, συνολικού εμβαδού 75,00 τ.μ. και τέλος, τη μερική ανακαίνιση, επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση

-του κτιρίου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, το οποίο είναι ανεξάρτητο κτίριο δίπλα στη κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και έχει συνολικό εμβαδό περι τα 330,00 τ.μ.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για πρώτη φορά επιτυγχάνει να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Αποτελούσε έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Διοίκησης και επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα πολύχρονης, επίμονης και συνεχούς προσπάθειας. Έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Ακολουθούν περισσότερα, εξίσου σημαντικά έργα, για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί ήδη οι πόροι από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.