Στους ρυθμούς του αποψινού αγώνα ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και τον ΠΑΟΚ κινούνται άπαντες στο Βέλγιο, έχοντας στραμμένη την προσοχή τους στο στάδιο «Γιαν Μπρέιντελ».

Ακόμη και ο δήμαρχος της πόλης πήρε θέση, αναλύοντας το πλάνο της αστυνομίας, με φόντο τη διαχείριση των ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την πόλη του Βελγίου.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλα θα λειτουργούν με ασφάλεια. Γνωρίζουμε τη φήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έρχονται με 1.500 άτομα, αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί λόγω των ανθρώπων που ήρθαν χωρίς εισιτήριο», σχολίασε αρχικά και προσέθεσε ότι:

«Θα είναι λίγο δύσκολο για την αστυνομία μας να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους υπό έλεγχο και μακριά από το γήπεδο. Οι οπαδοί είναι, επίσης, γνωστοί για τη χρήση βεγγαλικών. Έτσι όλοι θα πρέπει να ερευνηθούν διεξοδικά.

Έχουμε κάνει μια συμφωνία συνδυασμού. Οι οπαδοί συνήθως μαζεύονται στο Grote Markt, αλλά τους παραλαμβάνουν στο ‘t Zand με λεωφορεία που τους αφήνουν στο γήπεδο.

Ελπίζουμε ότι οι οπαδοί θα σεβαστούν αυτή τη ρύθμιση και δεν θα πάνε μόνοι τους στο γήπεδο. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να προκύψουν αντιπαραθέσεις».

Τέλος, στάθηκε πιο διεξοδικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί: «Θα υπάρχει, επίσης, έφιππη αστυνομία, ένα drone για να παρακολουθεί τα πάντα, θα υπάρχουν κανόνια νερού σε περίπτωση ταραχών και θα μας βοηθούν αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη ζώνη της Μπριζ.

Είμαστε ήδη καλά προετοιμασμένοι για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν με ασφάλεια. Αυτός είναι ένας αγώνας κινδύνου που εκτιμάται ότι είναι ελαφρώς υψηλότερος από τους αγώνες κινδύνου στο βελγικό πρωτάθλημα. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές μας υπηρεσίες».

makthes.gr