Για την οικουμενικότητα του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη μίλησε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, αναφερόμενος στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά», σε όλες τις δράσεις του δήμου που προωθούν την εξωστρέφειά του.

Ο κ. Βαλιάνος μίλησε για τις τελευταίες επαφές διασύνδεσης του δήμου του με χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, το πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα αλλά και κάθε συμμετοχή του δήμου σε εκθέσεις τουρισμού που προηγήθηκαν.

Αναφορικά με τα έργα υποδομών, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις λιμενικές υποδομές, τονίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ξεκινήσει εκ νέου το λιμάνι τις Ουρανούπολης με νέες μελέτες και νέες χρηματοδοτήσεις.

Ο κ. Βαλιάνος τόνισε ότι η Αμμουλιανή είναι προτεραιότητα ως προς το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο να γίνει το νησί περιοχή «μηδενικών αποβλήτων». Έτσι κάλεσε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να συντονιστούν στη συγκεκριμένη δράση. Επιπλέον αναφέρθηκε στα έσοδα του δήμου και τα ποσά που εισρέουν από τα μεταλλευτικά τέλη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον σχεδιασμό στο παραλιακό μέτωπο Στρατωνίου.