Οι τελευταίες παραστάσεις προγραμματίστηκαν για το τριήμερο 12-14 Απριλίου.

Το επίκαιρο έργο του δημοφιλούς και βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», πενήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Οι τρεις πρώτες παραστάσεις (5-7 Απριλίου) που δόθηκαν στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ ακολουθούν2 ακόμη παραστάσεις σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, με ώρα έναρξης στις 20.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας (κλειστό θέατρο). Το έργο ανεβάζει η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών (παράρτημα Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής), σε σκηνοθεσία Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Λίγα λόγια το έργο

Η δράση του έργου αναφέρεται στη δεκαετία του ’70 στην Ιταλία, αλλά οι καταστάσεις μοιάζουν ίδιες: Ανεργία, μισθοί πείνας, κερδοσκοπία, εκμετάλλευση. Οι γυναίκες εφευρίσκουν έναν καινούργιο τρόπο αντίστασης απέναντι στην αισχροκέρδεια και τις συνεχείς αυξήσεις των προϊόντων. Οι ήρωες του έργου μπλέκονται σε μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Το έργο θίγει με καυστικό χιούμορ ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η κοινωνική ανισότητα και τον αγώνα για επιβίωση.

Συντελεστές «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς Παίζουν: Μητρακούδης Πασχάλης, Μουχτάρογλου Ρίτσα, Σάγγου Κατερίνα, Μπαμπαροξής Σταύρος, Μπαρμπή Δήμητρα, Ελευθέρογλου Φωτεινή, Πετράκογλου Παναγιώτης, Μπαρμπή Φρόσω, Μουρατίδης Αλέξανδρος, Γιδαράκου Ευγενία, Παπαϊορδανίδου Φωτεινή.

Παραστάσεις: Σάββατο 13/4 και Κυριακή 14/4 (20.00 μμ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας Αντί εισιτηρίου, οικονομική ενίσχυση 7€ (3€ παιδικό)