Την ανιούσα έχουν πάρει οι μέσες τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων, με κάποιες περιοχές να είναι απλησίαστες.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Spitogato, αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η αύξηση που κατεγράφη είναι της τάξεως του 2,9%.

Σε ό,τι αφορά την πώληση κατοικιών, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 11,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος και κατά 2,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των περιοχών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις της μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης κατοικίας στην Αττική εμφανίζονται το κέντρο του Πειραιά, η Καλλίπολη –  Φρεαττύδα και η Δραπετσώνα.

Ακολουθεί το Νέο Ψυχικό, όπου σημειώθηκε αύξηση 34,9% στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας, και τέλος η Παλλήνη όπου σημειώθηκε αύξηση 34,4%.

Στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή Χαριλάου (2.538 ευρώ/τ.μ.), η Άνω Πόλη (1.849 €/τ.μ.) και η περιοχή Πεύκα (1.714 €/τ.μ.) βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμή πώλησης κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση, οι μεγαλύτερες αυξήσεις της μέσης ζητούμενης τιμής ενοικίασης κατοικιών στην Αττική καταγράφονται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, στον Πειραιά, στην Ανατολική Αττική και στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Νέα Πεντέλη, στην Καλλίπολη – Φρεαττύδα, στο Κορωπί, στον Υμηττό και στα Καμίνια-Παλαιά Κοκκινιά.

Στη Θεσσαλονίκη, οι περιοχές όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενη τιμής ενοικίασης κατοικίας είναι η περιοχή Βαρδάρης – Λαχανόκηποι (9,7 €/τ.μ), Μηχανιώνα (6,0 €/τ.μ.) και η περιοχή Ξηροκρήνη – Παναγιά Φανερωμένη (7,4 €/τ.μ.).

πηγή in.gr