Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων του Δήμου Σιθωνίας, αλλά και τη συνεχή επικοινωνία και τις προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Ιωάννη Μαλλίνη στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, κατατέθηκε άμεσα αίτημα συνοδευόμενο και από τις σχετικές μελέτες χρηματοδότησης δυο (2) σημαντικών έργων για το δήμο Σιθωνίας που αφορούν:

1) Την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Συκιά, προϋπολογισμού 1.285.000,00 ευρώ

2) καθώς και την Αποκατάσταση-Ενίσχυση της Σχολικής Αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 450.000,00 ευρώ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος κ. Μαλλίνης δήλωσε: Πρόκειται για δυο έργα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία της Συκιάς και του Αγίου Νικολάου. Ιδιαίτερα το πρώτο που αφορά την κατασκευή του γυμναστηρίου είναι ένα όνειρο που παίρνει τελικά σάρκα και οστά για την πολυπληθή νεολαία του απομακρυσμένου δήμου Τορώνης. Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών που θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε και να αποδώσουμε στα παιδιά μας. Έχουμε άμεσα την ανταπόκριση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Λιβάνιου και την ένταξη του στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Επίσης η παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου θα παρέχει δομές που θα πληρούν τις προϋποθέσεις προστασίας και ασφάλειας των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, που εδώ και πάρα πολύ καιρό αντιμετώπιζαν προβλήματα επικινδυνότητας και ανασφάλειας», είπε και ευχαρίστησε προσωπικά τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και την κα. Έλενα Σώκου, συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου του Πρωθυπουργού Β. Ελλάδος.