Δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής, έχει δρομολογηθεί να βγουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Μάλιστα είναι προγραμματισμένο, αν δεν μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής, το ηλεκτρονικό σφυρί  να χτυπήσει την ίδια ημέρα, στις 3 Ιουλίου.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Kassandra Mare, 3 αστέρων που βρίσκεται στον Άγιο Μάμα Νέας Προποντίδας. Ο πλειστηριασμός έχει επισπεύδουσα την Intrum Hellas, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη πορεία φαίνεται πως θα έχει και το έτερο ξενοδοχείο. Ο λόγος για το τριάστερο  ξενοδοχείο κλασικού τύπου – πόλης «Θέα στο Γαλάζιο», που βρίσκεται στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, με τιμή εκκίνησης τα 2,192 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, την Intrum Hellas.

Με «Θέα στο Γαλάζιο»

Το οικόπεδο εντός του οποίου έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή  μονάδα, συνολικής δυναμικότητας, σύμφωνα με το ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, 40 δωματίων και 82 κλινών, βρίσκεται επί της παραλιακής οδού της Ν. Σκιώνης. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου υπάρχει πισίνα με pool bar, το δώμα έχει διαμορφωθεί σε χώρο bar – εστιατορίου, ενώ υπάρχει και μία μικρή πισίνα.

«Πρόκειται για μία οικιστική – παραθεριστική περιοχή η οποία διαθέτει αρκετά μεγάλο αριθμό συγκροτημάτων εξοχικών κατοικιών καθώς και τουριστικών επιχειρήσεων, λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει κατά τους θερινούς μήνες. Βρίσκεται σε απόσταση 47 χλμ. περίπου από την κωμόπολη των Ν. Μουδανιών και 110 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης», καταλήγει η εκτιμητική έκθεση.

Το Kassandra Mare

Το ηλεκτρονικό σφυρί αφορά τέσσερις αγρούς, κείμενους στη θέση “Βρωμαλυκή” ή “Βάρκες”, εκτάσεως 4.000 τ.μ., 3.474 τ.μ., 2.200 τ.μ. και 4.065 τ.μ., αντίστοιχα. Οι εν λόγω αγροί συνενώθηκαν και αποτέλεσαν ένα ενιαίο γήπεδο, συνολικής εκτάσεως 13.650 τ.μ., επί του οποίου ανεγέρθηκε ξενοδοχείο Γ’ τάξης, εμβαδού 2.780,12 τ.μ. και άλλοι συνοδευτικοί του ξενοδοχείου χώροι. Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 160 κλινών, Γ΄ κατηγορίας. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει αναγερθεί σε ένα ενιαίο γήπεδο συνολικής έκτασης σύμφωνα με τον αρχικό τίτλο κτήσεως 13.650 τ.μ., σύμφωνα δε με το τοπογραφικό διάγραμμα εμβαδού 12.917 τ.μ.

«Ο περιβάλλοντας χώρος διαθέτει κηποτεχνίες, κράσπεδα και ασφαλτοστρωμένη εσωτερική οδοποιία. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ανοικτή πισίνα, ενώ η μονάδα διαθέτει βιολογικό καθαρισμό. Στα πλεονεκτήματα του ακινήτου βρίσκονται η εγγύτητα στη θάλασσα», αναφέρεται στην εκτιμητική έκθεση.

voria.gr