Οι εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Εργασίες κοπής πρασίνου θα πραγματοποιηθούν επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 6+000 (κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 18+850 (περιοχή Ρυσίου) και επί του οδικού τμήματος από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (γέφυρα Ανθεμούντα) έως την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών (Α/Κ Προφήτη Ηλία).

Οι εργασίες κοπής πρασίνου θα εκτελεσθούν ως εξής:

– δεξιά της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 6+000 (κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 18+850 (περιοχή Ρυσίου) και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά, κατά το χρονικό διάστημα, από την Τετάρτη 17 Απριλίου έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ενώ τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση προς Νέα Μουδανιά.

– δεξιά του οδικού τμήματος από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (γέφυρα Ανθεμούντα) έως την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών (Α/Κ Προφήτη Ηλία) και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2023, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επί της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών.

Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να εκτελεστούν τις παραπάνω ημέρες με ώρα έναρξης στις 6:30 π.μ. και έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.