Έτοιμος είναι ο δήμος Σιθωνίας να να υποδεχτεί τους φίλους του επισκέπτες εν όψει του Πάσχα, αλλά και του καλοκαιριού 2024, με τον δήμαρχο Ιωάννη Μαλλίνη να δηλώνει το παρόν και την ετοιμότητα του σε οτιδήποτε προκύψει.

Εδώ και μέρες εργάτες καθαριότητας και μηχανήματα του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς, σε διαφορετικά πόστα κάθε φορά, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να απολαύσει ο ταξιδιώτης έναν ασφαλή και καθαρό προορισμό: «Με όσα χρονικά περιθώρια μας έχουν απομείνει έχουμε προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούνε τους επισκέπτες μας. Καθαρίζουμε τις ακτές μας δίνοντας ταυτόχρονα βάση στους τουριστικούς μας οικισμούς, ενώ πρόσφατα τελειώσαμε με τη συντήρηση των γεωτρήσεων και όλου του δικτύου μας», αναφέρει ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης υπογραμμίζοντας πως δίνουνε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της καθημερινότητας, ακόμη και με αυτά τα λίγα μέσα που διαθέτει ο δήμος.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στην ένταξη στο Φιλόδημος ΙΙ δυο πολύ σημαντικών έργων, του κλειστού γυμναστηρίου Συκιάς, αλλά και της αποκατάστασης της σχολικής αίθουσας του δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου: «Είχαμε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Συκιάς και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου. Τρέξαμε, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να εντάξουμε δυο σημαντικά έργα για τους νέους μας και για τα παιδιά μας!», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ο κ. Μαλλίνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε υποβάλει αίτημα για καροτσάκια ΑΜΕΑ για την προσβασιμότητα, έχουμε υποβάλει πρόσκληση 250 χιλ. ευρώ για μηχανήματα, υποβάλαμε ακόμη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο η οποία σχετίζεται με διάφορες αναπλάσεις στον Νέο Μαρμαρά, καθώς και στην πλατεία της Σάρτης». Τόνισε επίσης πως «τρέχουμε παράλληλα τις δυο πολεοδομικές μελέτες σε Συκιά και Νέο Μαρμαρά, καθώς έχω δεσμευτεί ότι μέχρι το 2026 θα τα έχουμε όπως λέμε “με το κλειδί στο χέρι”».

Ως ένα μεγάλο στόχο έθεσε στη συνέχεια ο δήμαρχος τη δημοπράτηση των κυκλικών κόμβων στη Νικήτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αποκατάσταση των παραλιακών μετώπων που υπέστησαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα: «Θεωρώ ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνει η έγκριση δημοπράτησης όσον αφορά τους κόμβους στη Νικήτη, ενώ πρέπει να αναφέρω ότι άμεσα ξεκινάει και η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου που υπέστη καταστροφές από τη θεομηνία του Νοεμβρίου».

 

«Ανάδοχο θα έχουμε και για την ανάπλαση της προβλήτας του Νέου Μαρμαρά, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της αγροτικής οδοποιίας, το οποίο άμεσα θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους των περιοχών. Επίσης τον Μάιο στο Μεταγγίτσι έχουμε σε εκκρεμότητα 9.000 τ.μ. για ασφαλτόστρωση, καθώς και στη Τορώνη σε όλο τον περιφερειακό της δρόμο», λέει και καταλήγει αναφέροντας πως «είναι σε εξέλιξη ένα ευχάριστο έργο στο Πόρτο Κουφό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασφαλτόστρωση, παγκάκια, φωτιστικά, καλαθάκια κ.α., ενώ εντός των ημερών περιμένουν να παραλάβουν από τον κ. Μασούτη το ολοκαίνουριο λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών του δήμου, ιδιαίτερα των παιδιών».