Υπόθεση που καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα και τις διαστάσεις που παίρνει ο σχολικός εκφοβισμός απασχόλησε τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές Χαλκιδικής.

Μήνυση υπεβλήθη κατά ανήλικου μαθητή σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, έπειτα από συμβάν που σημειώθηκε εντός του σχολικού συγκροτήματος και σε ώρες μαθήματος.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ανήλικος φέρεται να κατέγραφε με κάμερα κινητού τηλεφώνου έναν άλλον συμμαθητή του την ώρα που εκείνος βρισκόταν στις τουαλέτες του σχολείου. Στη συνέχεια ο μαθητής φέρεται να διακίνησε το βίντεο σε κλειστό γκρουπ συμμαθητών του, άνω των 15 μαθητών, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γονείς του ανήλικου που κατέγραψε η κάμερα του κινητού του συμμαθητή του υπέβαλαν μήνυση ενώ ο κάτοχος του βίντεο και διακινητής του, αποκλείστηκε από τις ομάδες του σχολείου, και του επιβλήθηκε αποβολή.

Ωστόσο, και λόγω του ευαίσθητου της ηλικίας του μαθητή, ο εισαγγελέας ζήτησε συμπληρωματική περεταίρω προκαταρκτική εξέταση και ως εκ τούτου δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες ως αυτή τη στιγμή. Η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει αν πρόκειται για πορνογραφικό υλικό ή όχι, στο περιεχόμενο του βίντεο.