Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου υπογράμμισε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λέσβο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Καλλονή δήλωσε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει το στοίχημα των ευρωεκλογών. “Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά”, πρόσθεσε

Αναφέρθηκε εκ νέου στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και στη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην ΕΕ και τόνισε; “Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, η ΝΔ πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή στις ευρωεκλογές για να προχωρήσει μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη και να συνεχίσει με την ίδια ταχύτητα “τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις”. Ζήτησε δε η κάλπη των ευρωεκλογών να εκπέμψει “ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.”

Απευθυνόμενος κυρίως στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι: “Οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας.