Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο γυμνάσιο και λύκειο Σημάντρων Χαλκιδικής λόγω καταγγελιών που έγιναν από την ΕΛΜΕ σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Η ΕΛΜΕ κάνει λόγω για αδιανόητη συμπεριφορά του διευθυντή, με απειλές, εξύβριση σε εκπαιδευτικούς, και σεξιστικά σχόλια με κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος μαθητών.

Όπως επισημαίνεται όλα τα παραπάνω δεν αρμόζουν σε ένα σχολικό περιβάλλον, στο οποίο ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επικρατήσει δημοκρατικό κλίμα.

Οι λεπτομέρειες της καταγγελίας της ΕΛΜΕ σοκάρουν:

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων από τα παιδιά για τη συμπεριφορά του διευθυντή απέναντί τους, κάτι που έχει διαταράξει το κλίμα στις σχολικές αίθουσες, σε συνδυασμό με τον προβληματισμό των ίδιων των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες έχει κατατεθεί ακόμη και μήνυση από γονέα, ενώ η ΕΛΜΕ στέλνει αλλεπάλληλα έγγραφα, τόσο στη διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, όσο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και στο Υπουργείο.

Ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του Συλλόγου  Ενεργών Πολιτών Εθελοντών Σημάντρων που καταγγέλλει δημόσια ότι ο διευθυντής του γυμνασίου Σημάντρων ζήτησε την στήριξη του Συλλόγου με αντάλλαγμα την ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος του Συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα ο ΣΕΠΕΣ ανάρτησε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

«Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις»

Έχουμε πει ότι ο Σ.Ε.Π.Ε.Σ. δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έρχεται σε συναλλαγή με κανέναν!!

Σήμερα στις 10:08 ο Πρόεδρος του Συλλόγου δέχτηκε τηλεφώνημα από τον διευθυντή του Γυμνασίου-Λ.Τ. Σημάντρων με το οποίο ζητούσε την βοήθεια του Συλλόγου στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σχολείο του (η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη στο χωριό με τα κατορθώματά του) και σε αντάλλαγμα πρότεινε να βοηθήσει τον Σύλλογο στην παραχώρηση του Ιατρείου, και μάλιστα δήλωσε ότι θα αποσύρει την αίτηση που έχει κάνει για τον χώρο!

Φυσικά αρνηθήκαμε την συναλλαγή και συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στον αγώνα τους και δηλώνουμε δημόσια ότι είμαστε δίπλα τους και αρωγοί .

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, για το θάρρος τους, τους γονείς για τον ενδιαφέρον τους και στους καθηγητές που αγωνίζονται για το καλό του σχολείου και των παιδιών!!

Η ΕΛΜΕ που αμφισβήτησε από την αρχή τη διαφάνεια στην τοποθέτηση του διευθυντή στην εν λόγω θέση, θα κινήσει παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Τρίτη 23 Απριλίου στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης στον Πολύγυρο.