Της Μορφούλας Ντέμπλα

Πανέτοιμη για να κατακτήσει το κύπελλο είναι η ιστορική ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών (ΠΟΜ) που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 21 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο της Ορμύλιας και ώρα 16:30 την ομάδα του Α.Ο. Σάρτης στον τελικό κυπέλλου της Χαλκιδικής.

Δεκαεπτά χρόνια από τότε που η ομάδα του ΠΟΜ κατέκτησε το κύπελλο, την Κυριακή σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νίκο Αθανασιάδη είναι πανέτοιμη να το κατακτήσει ξανά: «Πάντα κάθε τελικός είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας και το γεγονός ότι έχουμε να βρεθούμε στον τελικό τόσα χρόνια αυτό το κάνει ακόμη πιο σημαντικό. Είναι ο δεύτερος στόχος που είχαμε θέσει μετά το πρωτάθλημα και ο τρίτος είναι τα μπαράζ που ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα. Τελικός μας σκοπός λοιπόν είναι πάρουμε το κύπελλο, η ομάδα μας είναι πανέτοιμη και προετοιμασμένη γι’αυτό το σκοπό. Θα δώσουμε την ψυχή μας!», αναφέρει ο πρόεδρος.

Επ’ ευκαιρία του τελικού αγώνα απευθυνόμενος στην ομάδα του, καθώς και στην αντίπαλη της Σάρτης ο κ. Αθανασιάδης τονίζει: «Καταρχήν συγχαίρουμε την Σάρτη που κατάφερε και έφτασε στον τελικό. Ο τελικός είναι ένα ματς δυο ομάδων που δεν αντικατοπτρίζει τις βαθμολογικές διαφορές που έχουν από τα πρωταθλήματα, γιατί είναι ένα ματς έντεκα εναντίον έντεκα. Εκεί για να κερδίσεις ένα τελικό δεν παίζουν ρόλο ούτε τα λεφτά, ούτε τα budget, ούτε τίποτα. Εκεί παίζει η καρδιά και η ψυχή. Όποια ομάδα λοιπόν έχει καρδιά και ψυχή θα πάρει και το κύπελλο. Πιστεύω η δίκη μου ομάδα τα έχει όλα αυτά, καθώς και ποιότητα για να κερδίσει στο τελικό», και σημειώνει πως «από τη μεριά μας επιθυμούμε ένα υγιές παιχνίδι, να κερδίσει το ποδόσφαιρο και φυσικά η ομάδα που είναι καλύτερη!».

Τέλος ο ίδιος εξηγεί το πόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο είναι να παίζει κανείς ποδόσφαιρο στην επαρχία: «Είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα στην επαρχία. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τον ποδοσφαιριστή για να μπορεί να αποδώσει ποιοτικά, ανάλογα με την καλή ποιότητα που έχει σαν ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, τα γήπεδα και αυτά δεν έχουν καλούς χλοοτάπητες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή ποιότητα και απόδοση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα τελευταία χρόνια η Χαλκιδική αδυνατεί να βγάλει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε επαγγελματικές κατηγορίες» και υπογραμμίζει ότι: «θα πρέπει λοιπόν οι δήμοι, μιας και τα γήπεδα ανήκουν σε αυτούς να κάνουν μια γενναία προσπάθεια και να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους για να μπορέσουν τα γήπεδα να γίνουν λειτουργικά και έτσι να παίξει και ο ποδοσφαιρικής σωστή μπάλα».