Τρεις αδελφές παίζουν πόλο. Τρεις αδελφές είναι διεθνείς πολίστριες. Τρεις αδελφές στην ίδια ομάδα: στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τις αδελφές Πλευρίτου με καταγωγή από τη Χαλκιδική που εδώ και χρόνια διαπρέπουν και ξεχωρίζουν στο πόλο, -φέρνοντας πολλές διακρίσεις- και που φέτος θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Πως έφτασαν όμως και οι τρεις στην επιτυχία; Πως ξεκίνησαν και πόσες θυσίες άραγε έκαναν μαζί με την οικογένεια τους οι αδελφές Πλευρίτου για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

Κοινό μυστικό της επιτυχίας τους και της ακούραστης προσπάθειας τους οι γονείς τους. Οι φυλακές άγγελοι των τριών κοριτσιών: της Μαργαρίτας, της Ελευθερίας και της Βάσως. Ο πατέρας της οικογένειας Βασίλης Πλευρίτης, με καταγωγή από τον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής και η μητέρα Δήμητρα με καταγωγή από το Ζαγκλιβέρι έδωσαν στα κορίτσια όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουν με ήθος, δύναμη , αξίες, ιδανικά και αγάπη για την Ελλάδα.

Ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί γεννήθηκαν και οι τρεις, μαζί με τον αδελφό τους Θανάση. Όλες ξεκίνησαν στο πόλο του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Οι ικανότητες τους δεν άργησαν να φανούν και τότε ήρθε μια πρόταση από τον Ολυμπιακό που έμελλε να αλλάξει τη ζωή τους.  Δύσκολη για να την αποδεχθούν, μιας και έπρεπε να αλλάξουν όλη τους τη ζωή και να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Ο πατέρας τους όμως παρακίνησε τα κορίτσια και όλη την οικογένεια και η απόφαση πάρθηκε: Μετακόμισαν στην Αθήνα, με τον Ηρακλή να χάνει τρεις πολύ σημαντικές αθλήτριες στον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Άλλαξαν σχολείο, φίλους, συνήθειες και βρέθηκαν στον Πειραιά. Δεν άργησαν πολύ να προσαρμοστούν, διότι ο κόσμος και ο Ολυμπιακός τους αγκάλιασε και τα κορίτσια είχαν ως απώτερο σκοπό την επιτυχία. Αυτή τους οδήγησε εκεί…σε αυτή πίστεψε από την αρχή και ο πατέρας τους Βασίλης. Και μπορεί εκεί στον Πειραιά να τους έλειπε το πατρικό τους σπίτι στη Θεσσαλονίκη, η γειτονιά τους, οι φίλοι τους, να αναπολούσανε τα όμορφα τους χρόνια στη πόλη του βορρά, όμως η καριέρα τους, τα όνειρα τους, αυτό που τους έλεγε η ψυχή τους βρισκόταν εκεί…στον νότο.

Στον Ολυμπιακό όχι μόνο έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα, αλλά κατάλαβαν πως τα όνειρα δεν έχουν μέτρα και σταθμά! Τα όνειρα είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να θυσιάσεις πολλά και να κάνεις τις σωστές επιλογές για να τα πετύχεις.

Οι αδελφές Πλευρίτου πέτυχαν διάνα. Στον Ολυμπιακό βρήκαν την δεύτερη οικογένεια τους και τα όνειρα τους μέρα με τη μέρα έγιναν πραγματικότητα. Όλα αυτά τα χρόνια από το 2011 που ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού έφεραν τίτλους και διακρίσεις. Με το πάθος και τη θέληση τους για το πόλο κάθε μέρα ανέβαιναν ακόμη ένα σκαλί πιο ψηλά. Και οι τρεις μαζί, αχώριστες. Η μια συμπλήρωνε την άλλη, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα που η Μαργαρίτα, η Ελευθερία και η Βάσω έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάντα στη κορυφή.

Στα χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό η ομάδα έχει κερδίσει πολλούς τίτλους, εκ των οποίων αρκετοί είναι ευρωπαϊκοί. Η πλέον 30χρονη διεθνής υδατοσφαιρίστρια Μαργαρίτα Πλευρίτου που παραμένει έως και σήμερα στην ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής δέκα πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 Πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης LEN Trophy. Η 27χρονη σήμερα Ελευθερία Πλευρίτου, διακεκριμένη αθλήτρια της υδατοσφαίρισης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και ξεχωρίζει ως κορυφαία πολίστρια σε όλα τα πρωταθλήματα. Η ίδια έχει κατακτήσει πολλούς και σημαντικούς τίτλους τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική Ομάδα. Τέλος η 26χρονη διεθνής υδατοσφαιρίστρια Βάσω Πλευρίτου παραμένει και αυτή στον Ολυμπιακό με πολλές σημαντικές διακρίσεις και νίκες στον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Τα κορίτσια φέτος μετά από πολλές σημαντικές  προσπάθειες και θυσίες ολόκληρων χρόνων τα καταφέρανε και θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ένα όνειρο τους θα γίνει πραγματικότητα και οι αδελφές Πλευρίτου θα βρίσκονται και επίσημα στη μεγαλύτερη στιγμή της Εθνικής Γυναικών με τη συγκίνηση τους, αλλά και την χαρά στα μάτια τους να μην περιγράφεται!

πληροφορίες από wikipedia