spot_img

    Γυναίκα ΑμεΑ πνίγηκε ενώ η Προσωπική Βοηθός της δεν ήξερε τι να κάνει

    Τι λέει για τον προσωπικό βοηθό και την έλλειψη γνώσεων ο αδερφός της γυναίκες ΑμεΑ που πνίγηκε την ώρα που έτρωγε.

    Τραγική ήταν η κατάληξη μιας γυναίκας ΑμεΑ που πνίγηκε την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της.

    Η γυναίκα είχε μία προσωπική βοηθό μέσα από το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» που παρείχε το υπουργείο Εργασίας και υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Όταν η βοηθός κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ήξερε τι να κάνει, δεν τηλεφώνησε στο 166 αλλά απευθύνθηκε στην άλλη γυναίκα που είχε η οικογένεια για να φροντίζει την μητέρα της. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά.

    «Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετη»

    Ο κ. Γιώργος, αδερφός του θύματος, μίλησε στο MEGA για όσα έγιναν. «Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, γιατί η αδερφή μου είχε κινητικά προβλήματα και δικαιούτο 277 ώρες τον μήνα, και είχαμε και πρωί και απόγευμα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δυσκολεύτηκα πολύ που το πρόγραμμά του να είναι συμβατό με της αδερφής μου, να έχει ελεύθερες ώρες. Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετη και δεν είχε επαρκείς γνώσεις για άτομα με αναπηρία» είπε αρχικά.

    «Μιλώντας με έναν γραμματέα μας είπε, όποιος θέλει από τους προσωπικούς βοηθούς μπορεί να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού. Όταν ήμουν στο σχολείο -επειδή είμαι εκπαιδευτικός- με πήρε στις 11:10 ο γείτονας και μου είπε ότι ζητούν βοήθεια από δίπλα η κοπέλα γιατί πνίγεται η αδερφή μου», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

    tovima.gr