Το νέο διασωστικό σκάφος της βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας, εγκαινίασαν τα μέλη της ΕΟΔ σε μια σεμνή τελετή που έγινε στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα φουσκωτό 8.20 μ. ανοιχτής θάλασσας με δύο κινητήρες, ο ένας 225HP, και ο δεύτερος βοηθητικός.

Το σκάφος έχει χωρητικότητα δέκα ατόμων και μπορεί να πλεύσει παντού ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε περιστατικό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Φώτης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για ουσιαστική υποστήριξη των βάσεων της ΕΟΔ όπου αυτές κι αν λειτουργούν και πρόσθεσε πως μετά τα εγκαίνια του σκάφους, ακολουθεί η εκπαίδευση ώστε τα πληρώματα να είναι ετοιμοπόλεμα, και να μπορούν αποτελεσματικά να κινηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. «Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και θα είμαστε στο εξής εκπαιδευμένοι και πλήρως εξοπλισμένοι στον αγώνα», τόνισε.

Τη χαρά του και την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Θέμις Ιερισσιώτης επικεφαλής της Βάσης Κασσάνδρας, η οποία διαθέτει δύο θαλάσσια σκάφη, για έρευνα τόσο σε ανοιχτή θάλασσα όσο και για παράκτια έρευνα.

Το σκάφος έφτασε στα χέρια της ομάδας έπειτα από τη δωρεά του επιχειρηματία Αναστάσιου Ταστσόγλου, που εξήγησε ότι αντί να κάθεται κάπου παρωπλεσμένο, θα μπορεί να συμβάλλει στις δράσεις της ΕΟΔ.

Ο νέος κινητήρας του σκάφους, που το καθιστά ικανό για επιχειρήσεις ανοιχτής θαλάσσης, είναι δωρεά του δήμου Κασσάνδρας.

Η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, μίλησε για την ασφάλεια που παρέχει ένα παρόμοιο σκάφος. «Μακάρι να μην χρειαστεί, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιο σκάφος», τόνισε η ίδια που εξήρε το έργο της ΕΟΔ μέσα από τις συντονισμένες επιχειρήσεις τους. Η κ. Χαλκιά μίλησε επίσης για τη δέσμευση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας να συνδράμει γενναιόδωρα στις εθελοντικές ομάδες από δικά του κονδύλια.

Τα μέλη της ΕΟΔ απένειμαν τιμητικές πλακέτες στη δήμαρχο, τον δωρητή του σκάφους και σε όσους συνέδραμαν στο έργο της ομάδας.