Σε σύσκεψη με γαλάζια κομματικά στελέχη και με αντικείμενο τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου, προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων οι Θανάσης Νέζης, Γιάννης Σμυρλής, Στέλιος Κονταδάκης, Νίκος Ρωμανός, Κύρα Κάπη, Νίκος Παπουτσής, Γιάννης Μέλας, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε επισκόπηση των προετοιμασιών που έχουν γίνει για την προεκλογική περίοδο.

Επισφραγίστηκε ειδικότερα η απόφαση να αναλάβουν 12 υπουργοί της κυβέρνησης και από μία περιφέρεια, ενώ φυσικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα οργώσει με περιοδείες όλη την Ελλάδα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το κριτήριο αυτής της “ανάθεσης προεκλογικού έργου” είναι πολιτικό. Δηλαδή ο Νίκος Δένδιας και ο Μάκης Βορίδης δεν αναλαμβάνουν την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο αντίστοιχα με την ιδιότητα των υπουργών Άμυνας και Επικρατείας αντίστοιχα, αλλά ως στελέχη που θέλουν να απευθύνονται στο καραμανλικό κοινό ο πρώτος και στο σαμαρικό ο δεύτερος.

Σε άλλες περιπτώσεις το κριτήριο της επιλογής έχει να κάνει με την αρμοδιότητα του υπουργού. Για παράδειγμα η Όλγα Κεφαλογιάννη αναλαμβάνει την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δημήτρης Κακρίδης την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τις ιδιότητες των υπουργών Τουρισμού και Μετανάστευσης αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο καταμερισμός του προεκλογικού πολιτικού αγώνα έχει ως εξής:

1) Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης

2) Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης

3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας

4) Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας

5) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης

6) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης

7) Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας

8) Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης

9) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης

10) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη

11) Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη

12) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης φυσικά θα συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά τις περιοδείες και εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, σε πρώτη φάση με αφορμή έργα υποδομών που είχαν δρομολογηθεί την προηγούμενη τετραετία και τώρα ολοκληρώνονται ή με αφορμή δράσεις και πολιτικές της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός που σήμερα βρέθηκε στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, καθώς η ακρίβεια εν όψει Πάσχα παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, αύριο Τρίτη θα επισκεφθεί το μεγάλο οδικό έργο του Ε65 ξεκινώντας από τη Λαμία και φτάνοντας μέχρι την Καρδίτσα. Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε εκδήλωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και το πρόγραμμα “Αιγίς”, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχουν φόβοι για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ κάθε απόγευμα ο πρωθυπουργός θα υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδες βουλευτών της ΝΔ, ζητώντας ενεργό συμμετοχή στη μάχη των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τις κακές γαλάζιες γλώσσες, δεν δείχνουν όλα τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ και μεγάλη προθυμία να εμπλακούν στον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών και χωρίς να κρίνεται η δική τους τύχη με σταυρό να δέχονται τα παράπονα των δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών.

Πολλώ δε μάλλον που ήδη έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα σε εκκλησίες με ιερείς να επιτίθενται λεκτικά σε υπουργούς (“κήρυγμα” έκαναν ιερείς στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Χριστίνα Αλεξόπουλου ) και μία βουλευτή της ΝΔ να δέχεται χαστούκι από πολιτεύτρια της Νίκης, με αφορμή το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

news247