Αποδεκτό θα κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ακρίβεια.

Το πιθανότερο είναι βέβαια η σχετική συζήτηση να διεξαχθεί μετά το Πάσχα, καθώς η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της λόγω εορτών. Σε αυτή την περίπτωση η προ ημερησίας θα συμπέσει με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και θα αποτελέσει αφορμή για ένα άτυπο debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Η καθημερινότητα βέβαια δεν είναι και το δυνατό σημείο της κυβέρνησης, καθώς παρά τις θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας η ακρίβεια και τα υψηλά ενοίκια ροκανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών. Η βεντάλια της συζήτησης όμως αναμένεται να ανοίξει, με τον κ.Μητσοτάκη να θέτει εκ νέου ως δίλημμα των ευρωεκλογών τη σταθερότητα και να επιχειρεί να αποδομήσει την αντιπολίτευση εκ δεξιών και εξ αριστερών.

Κυβερνητικά στελέχη άλλωστε κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακαλύπτει λεφτόδεντρα, αλλά εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία, η οποία όπως υποστηρίζουν πήρε την οικονομία από το ναδίρ που την είχε – όπως λένε – αφήσει η κυβέρνηση Τσίπρα και την έφτασε στο σημερινό επίπεδο. “Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοστολογήσει και το πρόγραμμα του”, σχολιάζουν επίσης κυβερνητικά στελέχη, δίνοντας μία πρόγευση της αντεπίθεσης που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ ο Άρειος Πάγος θα έχει ανακοινώσει ποια κόμματα, από τους 46 συνολικά συνδυασμούς που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής, θα λάβουν τελικά μέρος στις ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος θα κρίνει ειδικότερα τη νομιμότητα της συμμετοχής των Σπαρτιατών, κατά της οποίας έχουν καταθέσει υπομνήματα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιτέθηκε μάλιστα νωρίτερα εκ νέου στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σκωπτικά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να καταθέσει σήμερα υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, ενώ η σχετική προθεσμία έχει λήξει.

“Οι δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, συκοφαντώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως τότε που επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”, υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε:

“Από επαναστατική γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά την Δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις.” 

news247