Το ΠΑΣΟΚ θα είναι απέναντι στην πολιτικήτης ΝΔ που οδηγεί σε κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείαςαντιπροτείνοντας την μεταστροφή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στο ΕΣΥκαι την δημιουργία ισχυρών κρατικών δομών υγείας. Αυτό το μήνυμα έδωσε σήμερα με παρέμβασή του στην Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας για την δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να χειρουργούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στην τροπολογία ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «μας επιστρέφει πριν την 10ετία του 1980» κι αυτό το κάνει «καταργώντας τον θεμέλιο λίθο του ΕΣΥ που είναι η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας». Σημείωσε πως «ιδιωτικοποιείτε την δημόσια υγεία με μία μεταμεσονύχτια τροπολογία την Μεγάλη Εβδομάδα» αναρωτώμενος γιατί επισπεύδει αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση: «Τόσο πολύ βιάζονται ισχυρά οικονομικά συμφέρονταπου θέλετε να εξυπηρετήσετε;». Σημείωσε πως  «μπροστά σε αυτή την  κατάπτυστη τροπολογία στεκόμαστε απέναντι» τονίζοντας πως «πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό από τη κυβέρνηση»αφού «όσο μένετε κινδυνεύει να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος».

Αναφερόμενος πιο ειδικά στις προβλέψειςτης ρύθμισης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «επιβεβαιώνει ότι τα απογευματινά χειρουργεία με τον τρόπο που τα σχεδίασε θα είναι Δούρειος Ίππος για την κατάργηση του ΕΣΥ». Σημείωσε πως «κανονικοποιείτε την δραματική κατάστασηστην οποία έχετε φέρει το ΕΣΥ» αφού «για εσάς δημόσια υγεία είναι μόνον οι υποδομές. Όλα τα άλλα είναι ιδιωτικά».Μάλιστα έκανε λόγο για την εξυπηρέτηση «ενός ολιγοπωλίου που νέμεται το 75% των υπηρεσιών υγείας».