Στους πάνω από 80 δήμους σε όλη την Ελλάδα που θα φωταγωγήσουν κάποιο σημείο-ορόσημο της πόλης τους προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, συμμετέχοντας εθελοντικά στη δράση, ανήκει και ο δήμος Σιθωνίας, ο οποίος σήμερα 29/04 θα φωταγωγήσει το κτίριο της Κοινότητας του Νέου Μαρμαρά με χρώμα “μπλε”! 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής αναμένεται να γιορταστεί και φέτος σε όλη την Ελλάδα, με μπλε φωταγωγήσεις και με τις οικογένειες παιδιών ευχής ανά τις πόλεις να γίνονται μία γροθιά για χάρη του εορτασμού.

Με τη συμμετοχή του ο δήμος Σιθωνίας αποδεικνύει ένα πολύτιμο σύμμαχο για το όραμα του οργανισμού να φτάσει σε όλα τα παιδιά που δικαιούνται την εκπλήρωση της ευχής τους “Make A Wish”!

Σημειώνεται ότι το “Make-A-Wish” εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμεύονται να  εκπληρώνουν την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια του οργανισμού. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.  Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης ανέφερε σχετικά: «Όπως γνωρίζετε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)  εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, δίνοντάς τους δύναμη να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα τους και να παλέψουν για τη ζωή τους. Εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα τους για κάθε ευχή που βοηθάει να διαδώσουμε το όραμα τους και που δίνει ανάσα και ελπίδα στα παιδιά!».

Η αντιδήμαρχος του δήμου Σιθωνίας Όλγα Πατσουράκου με τη σειρά της δήλωσε: «Η 29η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ευχής – είναι ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως, ως η επέτειος του εορτασμού της εκπλήρωσης της πρώτης ευχής παιδιού. Ο οργανισμός κάλεσε το δήμο μας να διαδώσει το όραμά και το έργο του, γιορτάζοντας αυτή τη σημαντική ημέρα, με τη φωταγώγηση του κτιρίου της κοινότητας του Νέου Μαρμαρά και εμείς δεν έχουμε παρά να ενισχύσουμε το έργο τους, δίνοντας έτσι δύναμη στα παιδιά με σοβαρές ασθενείς να πιστέψουν στο όνειρό τους να γίνουν καλά!».