Σε 12 διαφορετικά σημεία του Δήμου Σιθωνιας έχει τοποθετήσει ο Δήμος, σε συνεργασία με την East West Greece, πορτοκαλί κάδους, όπου θα περισυλλέγεται το μαγειρικό λάδι.

«Κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση και προώθηση της ανακύκλωσης. Ενημερώνουμε τους πολίτες, με τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά, τόσο στη διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.

Σ’ αυτούς ρίχνουμε το καλά κλεισμένο πλαστικό δοχείο, στο οποίο έχουμε βάλει το μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιήσαμε (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, κλπ), αφού πρώτα αφήσουμε να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

Χρησιμοποιώντας τον πορτοκαλί Be Green κάδο, μειώνεται ο κίνδυνος ρύπανσης του νερού και του εδάφους, γίνεται διαλογή στην πηγή και αποφυγή συσσώρευσης όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές, περιορίζονται αποφράξεις σε αποχετεύσεις και υπονόμους, προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων, μειώνεται η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα κατά 90%.