Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναβάθμιση του φωτισμού μέσα από την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού με τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση τoυ Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δήμο Σιθωνίας».
Με την αντικατάσταση των υφιστάμενων, εγκατεστημένων σε δίκτυα οδοφωτισμού του Δικτύου Οδοφωτισμού αρμοδιότητας του Δήμου Σιθωνίας, συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ο Δήμος θα έχει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 71,77% σε σχέση με αυτή που καταναλώνονταν από τα συμβατικά φωτιστικά, με παράλληλη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Συστήματος Διαχείρισης του δικτύου οδοφωτισμού.
Οι παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο της επικράτειας του Δήμου, συνολικά 7.985 ενεργοβόρα συμβατικά φωτιστικά και λαμπτήρες θα αντικατασταθούν από σύγχρονα χαμηλής κατανάλωσης και μεγάλης απόδοσης φωτιστικά και λαμπτήρες LED.
Με την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών στις οδικές αρτηρίες, θα υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα, θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια καθώς η ορατότητα θα βελτιωθεί αισθητά κατά τις νυχτερινές ώρες οδήγησης, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από τη Δημοτική κοινότητα του Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσουν σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμος Σιθωνίας.