Με αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, καθώς και στο «Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop», που διεξήχθη στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Στοχεύοντας στην υψηλών προσδοκιών τουριστική αγορά της Αιγύπτου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο του «Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop», σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες, παρουσιάζοντας το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό, για τις περιοχές που προσφέρουν πολυτελείς καλοκαιρινές διακοπές αλλά και συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα οικοσυστήματά της.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Κύπρου το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, που αναζητούσαν πληροφορίες για όλους τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Εκτός από το προϊόν «ήλιος – θάλασσα», το κοινό της Κύπρου εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες στη φύση, για τον αρχαιολογικό και ιστορικό τουρισμό καθώς και για τον οινοτουρισμό.

«Η Κύπρος είναι μια πολύ σημαντική αγορά-στόχος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς υπάρχει ροή επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που βοηθάει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας. Σε ό,τι αφορά την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αίγυπτο, μια αγορά που επίσης μας ενδιαφέρει πολύ, υπάρχει αναγκαιότητα να συνδεθεί το Κάιρο με τη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.